Terhills Resort by Center Parcs geeft sleutel door voor opening Center Parcs Les Landes de Gascogne

Zaterdag 14 mei vertrok de “Sleutel” waarmee Terhills Resort by Center Parcs in mei vorig jaar feestelijk werd geopend. Met de sleutel wordt het volgende Center Parcs domein, Les Landes de Gascogne, geopend. De sleutel wordt CO2 neutraal door veertien fietsers naar het zuiden van Frankrijk gereden. Frank Van Ouytsel, General Manager Terhills Resort overhandigde de sleutel aan de groep Center Parcs-fietsers met Erwin Dezeure, Managing Director Center Parcs België, als kopman. Voor deze gelegenheid, verzamelden veertien medewerkers uit vier landen, allemaal fietsers en grote natuurliefhebbers. Zij brengen de sleutel naar Les Landes de Gascogne.

 

Ze vertrokken onder een stralende zon vanuit het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen en zullen de rit in verschillende etappes maken met haltes om te overnachten in Center Parcs Le Lac d’Allette, Villages Nature Paris en Les Hauts de Bruyère. De fietsers leggen de fietstocht van 1.171 kilometer in zeven etappes af. De route leidt door de mooiste natuur van België en Frankrijk.

Erwin Dezeure: “Sinds het prille begin van Center Parcs is ons hart groen en onze ambitie hoog. Dus begonnen we bij het openen van nieuwe parken om de sleutel over te brengen om de poorten van elk nieuw park officieel te openen voor het publiek, ook om duidelijk te maken dat we voortkomen uit de natuur. Fietsen houdt ons in beweging en houdt de teamgeest levend en doet ons herinneren waarom we onze parken hebben geopend in de mooiste regio’s van heel Europa.”

 

Traditie

De fietstocht volgt de traditie van Center Parcs, waarbij symbolisch een gouden sleutel wordt overhandigd van het laatst geopende park aan het nieuwe.

Terwijl de afstanden groter werden, wordt de sleuteloverdracht gedaan door een wielerploeg voorzien van racefietsen. Telkens als er een nieuw park geopend wordt, wordt de Center Parcs Cycling Crew gevormd, bestaande uit Center Parcs-medewerkers uit heel Europa die enthousiast zijn over fietsen.

De gouden sleutel werd vorig jaar op 26 mei overhandigd aan Frank van Ouytsel, ook in COVID-omstandigheden werd de wielerploeg gevormd om de sleutel van Park Allgäu naar Terhills over te dragen. Vanwege de COVID- regelgeving waren het slechts 2 Duitse renners die meer dan 400 km van Park Allgäu naar de Belgische grens moesten overbruggen om de sleutel aan de Belgische bemanning te overhandigen. Maar COVID of niet, de traditie was voltooid!

 

Hou ons in de gaten

 

Center Parcs Les Landes de Gascogne

Center Parcs Les Landes de Gascogne gelegen in Nouvelle-Aquitaine, in het zuidwesten van Frankrijk en op ongeveer 100 kilometer van Bordeaux en zo’n 160 kilometer van Toulouse, opent officieel zijn deuren op 23 mei 2022. Het wordt het 27ste vakantiepark van Center Parcs.

Center Parcs Les Landes de Gascogne bestrijkt een gebied van ongeveer 85 hectare, waarvan 48 hectare in ontwikkeling is, en is omgeven door prachtige dennenbossen. Het park biedt een nieuw concept met aandacht en respect voor de natuur, om kennis van jong en oud over de natuur en het boerenleven te verrijken. Het vakantiepark biedt ruimte aan 401 cottages in de categorieën Comfort en VIP. Bijzonder zijn de 21 themacottages, die bestaan uit elf karakteristieke boerderijen met een eigen tuin en tien luxueuze boomhuizen in de dennenbossen met bijzondere architectuur. De boerderij cottages bieden een avontuurlijk verblijf te midden van een educatief boerengebied, zo dicht mogelijk bij de dieren en met exclusieve toegang tot moestuinen. Gasten hebben hier volop keuze uit allerlei activiteiten. Zo kunnen zij kennismaken met het Franse boerenleven in een educatieve boerderij, waar zij kunnen rondkijken in vier moestuinen, die ruim 7.000 vierkante meter beslaan, waar gewassen met behulp van permacultuur worden geteeld. Kinderen kunnen zich naar hartenlust vermaken in een buitenspeeltuin. Het park biedt verder een uitgebreid wellnessaanbod.