De Grijze Jager Dag in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

De Grijze Jager dag is weer terug in Archeon!Op zaterdag 28 mei zal Archeon, voor de negende keer weer helemaal in het teken staan van de populaire boekenserie De Grijze Jager, de Broederband en andere spannende verhalen van John Flanagan. 

Tijdens de Grijze Jager Dag valt er van alles te beleven in Archeon. De dag gaat van start met een speciale openingsshow die helemaal in het teken staat van het nieuwste boek van De Grijze Jager.Er zijn allerlei activiteiten waaraan men kan deelnemen, waaronder boogschieten, zwaardvechten en vuur maken als een echte Grijze Jager. Ook kan er een middeleeuwse mantelspeld worden gemaakt, een speciaal eikenblad en wordt de kennis om een echte Grijze Jager te worden op de proef gesteld.De Vikingen hebben het gehele park veroverd en men kan een bezoek brengen aan de kampementen, struinen over de markt en genieten van het middeleeuwse leven van toen.

De speciale boekenmarkt met de nieuwe titels is in de Romeinse Herberg. Deze dag is er een speciale vogeldemonstratie, het spectaculaire riddertoernooi en diverse optredens van muzikanten uit de middeleeuwen.De Grijze Jager-Serie van John Flanagan is een wereldwijd succes en bestond oorspronkelijk uit twintig korte verhalen. John schreef ze om zijn zoon van twaalf, aan het lezen te krijgen. Sinds die tijd is er nogal wat gebeurd met de serie: de boeken worden inmiddels in meer dan twintig landen uitgegeven.   

Gangi pér vel! (Skandisch voor; Veel succes!)