Achtbaan op meer dan 2000 meter in aanbouw in Glenwood Caverns Adventure Park

In het Amerikaanse Glenwood Caverns Adventure Park is men bezig met de bouw van Defiance. De achtbaan wordt van het type Euro-Fighter uit de stal van de Duitse bouwer Gerstlauer. De nieuwe achtbaan wordt gebouwd op 2.173 meter boven de zeespiegel waardoor je bovenop de lifthill een fantastisch uitzicht zal hebben.

 

Glenwood Caverns ligt ongeveer 400 meter hoger dan de stad Glenwood Springs en de Colorado rivier. Op een foto die het park op sociale media deelde zien we dat de 23 meter hoge lifthill alvast is opgebouwd. Het wordt een huzarenstukje om ook de andere achtbanen tegen de bergflank recht te zetten. Als de bouw vlot verloopt zal deze achtbaan openen in de zomer van 2022.

 

Defiance

Defiance wordt een achtbaan van het type Euro-Fighter en krijgt naast een verticale lifthill ook een First Drop van 102,3 graden. Gerstlauer zal ervoor zorgen dat je, voordat je aan die vrijeval begint, ook even stopt bovenaan op de lifthill. Inzittenden krijgen zo extra tijd om te genieten van het uitzicht. Deze Euro-Fighter krijgt trouwens geen typische schouderbeugels, maar wel heupbeugels.

De statistieken van de baan beloven ook een spannende rit. Zo wordt de lifthill 23 meter hoog en sleurt de first drop je mee in een afdaling van 33,5 meter. De treintjes bereiken een topsnelheid van 90 km/u en zullen doorheen twee inversies gaan. De inversies zijn een Banana Roll en een In-Line Twist.