Paultons Park opent nieuwe achtbaan Farmyard Flyer

Onlangs werd in het Engelse pretpark Paultons Park de nieuwe achtbaan Farmyard Flyer geopend. Dit werd voor het park haar zevende achtbaan en werd gebouwd door Zierer. De baan is een uitbreiding van het nieuwe themagebied Tornado Springs dat opende in 2021.

 

Vorig jaar opende Paultons Park haar nieuwe themagebied Tornado Springs. Dit is een themagebied gebaseerd rond een Mid-Western Amerikaans stadje, gelegen langs de fictieve weg Route 83 in de jaren 1950.

Dit jaar opende het park in deze zone haar zevende achtbaan met Farmyard Flyer. Deze nieuwigheid werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en is van het type Force Custom.

 

in het gebied kan je ook Cyclonator ontdekken, een frisbee-attractie van 25 meter hoog. Daarnaast bevinden zich ook het autoritje Al’s Auto Academy en de twee vrijevaltorentjes Windmill Towers in het gebied. Ten laatste kan je een ritje maken op Buffalo Falls water raft ride en Trekking Tractors.

Maar de grote blikvanger is zonder twijfel Storm Chaser, een achtbaan met draaiende karretjes. Deze achtbaan werd gebouwd door Mack Rides en heeft een hoogte van 19,5 meter, een lengte van 459 meter en bereikt een snelheid van 59,4 km/u. 

 

Bron en foto Paultons Park, Coaster Force