Pasen in Pairi Daiza : 500.000 bloemen en de ene geboorte na de andere

De Beste Zoo van Europa is klaar om jong en oud te ontvangen en samen Pasen te vieren in een tuin met meer bloemen dan ooit. In Pairi Daiza is het seizoen van chocolade eieren en paashazen meteen altijd goed voor een reeks geboortes, én dit jaar keren enkele meeslepende ervaringen terug, na lange afwezigheid. Tijdens de paasvakantie kunnen bezoekers talrijke geschenken winnen.

 

500.00   bloemen, 500.000 kleuren

In Pairi Daiza is het fleurigste seizoen begonnen. 500.000 bloembollen die onze tuiniers sinds de herfst aangeplant hebben, begonnen recent een voor een te bloeien. Krokusbloemen, magnolia’s, narcissen, en tulpen kleuren vandaag de Jardin des Mondes. Weinig plekken in België zijn nu zo kleurrijk als Pairi Daiza.

Pasen is voor Pairi Daiza ook een periode van enorme versieringen, zoals reusachtige eieren versierd door Belgische kunstenaren. Ook de grote smeedijzeren konijnen zijn traditiegetrouw op post om bezoekers te verwelkomen, net als de traditionele eierboom.

Bovenop dat alles kunnen bezoekers van Pairi Daiza op 3 manieren Leonidas- chocolade en ook abonnementen voor het seizoen 2022 kunnen winnen.

De ene baby na de andere

Ook het geboorteseizoen is herbegonnen. Begin februari mochten we al een kleine zuidelijke witte neushoorn verwelkomen. De ooievaars van het park zijn veel nieuwe kleintjes aan het opvoeden, er zijn twee brilpelikanen geboren, twee gouden takins, kangoeroes, wallaby’s, en verschillende geboortes bij de ringstaartmaki’s en de zwartvoetpinguïns. Daarnaast tellen we nog vele kuikens en kleine visjes. De paasperiode is het ideale moment om hen voor de eerste keer te komen bezoeken.

NIEUW! Unieke ervaringen, terug van weggeweest

Na een afwezigheid van twee jaar, kan het publiek opnieuw bijzondere ervaringen beleven dicht bij de dieren. De inschrijvingen voor “Verzorger voor één dag” zijn nu officieel geopend! Daarnaast staan onze gidsen paraat om scholen en andere groepen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Verzorger voor één dag laat de bezoeker van binnenuit kennismaken met het werk van de dierenverzorgers in de Jardin des Mondes. Tijdens enkele uitzonderlijke momenten kunnen deelnemers kennismaken met enkele van de bekendste diersoorten in het park, en zich inleven in de rol van een verzorger.

Voor het eerst sinds lang kijken Nederlandstalige gidsen ernaar uit om (school)groepen in verwondering te brengen in de Beste Zoo van Europa. Met verrassende weetjes over het park en diepgaande kennis over de dieren en de planten helpen ze groepen het magnifieke domein te bekijken door een andere bril.

Extra lang genieten

De 100 overnachtingsmogelijkheden in het Pairi Daiza Resort bieden stuk voor stuk wonderlijke, exclusieve verblijven die een bezoek aan Pairi Daiza met één of meerdere nachten verlengen. In het Resort kan iedereen komen slapen dicht bij de walrussen, Siberische tijgers, pinguïns, ijsberen, zwarte beren, damherten, bruine beren, wolven en stellerzeeleeuwen.

Het Pairi Daiza Resort is, net als de rest van het park, onafgebroken open tot en met 8 januari 2023.