Laatste seizoen voor Mini Efteling

De Mini Efteling zal na 37 jaar haar deuren sluiten. In de Mini Efteling vind je verschillende attracties en sprookjes uit de Efteling terug, al zijn ze op schaal nagemaakt. Eind september sluit het parkje definitief de deuren.

 

Het Nederlandse park Mini Efteling sluit dit jaar de deuren. Na 37 jaar besluiten de initiatiefnemers er de brui aan te geven. Eventjes werd er gezocht naar een mogelijke overnemer, maar die werd niet gevonden. Het park heropent dit jaar na een lange sluiting wegens de coronapandemie en gaat hiermee direct het laatste openingsjaar in, met de bedoeling in schoonheid af te sluiten. Vanaf zaterdag 16 april kan je op reservering het park bezoeken. Het park zal enkel open zijn op zaterdagen. In september staat er nog een groots afscheidsfeest op de planning.

De Mini Efteling is gebouwd door vrijwilligers in een woonhuis en een achtertuin. Je vindt er een heleboel attracties en sprookjes uit de Efteling terug. Denk maar aan Het Spookslot, Langnek en Carnaval Festival. Er zijn ook creaties te vinden die de initiatiefnemers zelf hebben bedacht, zoals de Elfenshow en Bakkerij van Bommelen. Het park wordt na de sluiting niet afgebroken, de vraag blijft dus wat er met de attracties en sprookjes zal gebeuren.

 

Bron: Mini Efteling/ Looopings

Foto: Mini Efteling