Fotoalbums Turkije: Atatürk Parkı & Aktur Park – februari 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Tim, Jos, Lennert en Laura trokken er in februari op uit richting de badplaats Antalya dat in het zomerseizoen een van de belangrijkste toeristische hotspots is in Turkije. Wij gingen echter in het laagseizoen waardoor we geen overrompeling hadden aan de toeristen bezienswaardigheden, maar helaas ook niet altijd alles geopend was in de pretparken. We nemen jullie graag mee op onze reis.

 

Atatürk Parkı:

Atatürk Parkı is gelegen in Antalya en is een klein pretparkje gericht op kinderen. Wij bezochten het park voornamelijk voor de achtbaan Shark Trip, dat is een rollercoaster van de SBF Visa Group met een dubbele helix als lay-out. Er stonden hier verder nog twee thrill rides en een aantal kinderattracties.

Aktur Park:

Aktur Park is gelegen in Antalya en is het tweede grootste pretpark in zuid Turkije. Het pretpark heeft voor de achtbaanfans 3 rollercoasters in petto. De grootste is een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd door Zamperla. Verder staat er nog een Big Apple achtbaan met de naam Brucomela en een Shark Trip achtbaan van SBF Visa Group met een dubbele helix als lay-out. Verder is hier nog een zeer groot reuzenrad terug te vinden, een Booster, schommelschip, Polyp, Frisbee, Break Dance, spinning rapid, starflyer, een vliegend tapijt en heel wat andere attracties.

Antalya Romeinse haven:

Antalya heeft een oude Romeinse haven voor pleziervaart. Dit is rechtstreeks gelegen aan het oude centrum van de stad. Om hier te geraken wandel je dus eerst door het oude charmante autoluwe gedeelte van Antalya. De haven ligt heel wat lager dan het stadcentrum waardoor je eerst een prachtig uitzicht krijgt over de haven. Via een trap kan je dan naar beneden wandelen en langs de bootjes lopen.

Asagi Düden Selalesi Watervallen:

Antalya heeft verschillende prachtige watervallen. De meest indrukwekkende is de Asagi Düden Selalesi Watervallen helemaal ten zuiden van de stad. Hier valt het water met een enorme kracht van 40 meter hoogte de zee in. Er is mooi uitkijkpunt gemaakt en ’s avonds worden de watervallen verlicht. De watervallen zijn volledig vrij toegankelijk waardoor ze ook volledig gratis te bezoeken zijn.