Unieke achtbaan zal gebouwd worden in Serengeti-Park

Komende zomer opent er in Serengeti-Park een nieuwe achtbaan. In de nieuwe coaster zal het mogelijk worden om tijdens de rit zijdelingse rollovers te maken. De nieuwigheid zal geopend worden onder de naam Gozimba.

 

Het Duitse pret- en safaripark Serengeti zal dit jaar opnieuw een achtbaan openen. In september 2020 opende het park al Batukai Racer. De afgelopen drie seizoenen was ook de kermisachtbaan Höllenblitz te gast onder de naam Safari Blitz. Het park kiest nu voor een nieuwe vaste achtbaan te installeren.

De nieuwe achtbaan krijgt de naam Gozimba en komt op de plaats van de verwijderde condor attractie Senga. Gozimba wordt uniek in de wereld. Door het manipuleren van de vleugels bevestigd aan de stoel van de passagier krijgen gasten tijdens de rit de mogelijkheid om zijdelings 360 graden rondjes te draaien. Het systeem wordt reeds toegepast op verscheidene flatrides zoals bijvoorbeeld Wild Wings in Duinrell (Gerstlauer, Sky Fly) en Squadron 33 in het Franse Dennlys Parc (Technical Park, Aerobat). Nu kunnen mensen voor het eerst het gevoel ook gaan ervaren op een achtbaan.

 

Het parcours van de achtbaan wordt 400 meter lang en 25 meter hoog. De maximale snelheid zal 40 km/u bedragen. Gasten zullen vanaf 1m20 een ritje kunnen maken, al zal de loopingfunctie uitgeschakeld worden voor kinderen onder 1m35. De Zwitserse bouwer Ride Engineers Switzerland (kortweg RES Rides) staat in voor de bouw van de baan. Het type werd vijf jaar geleden al gepresenteerd maar het is voor het eerst dat het idee ook effectief wordt uitgevoerd.

De achtbaan is nog niet open bij seizoenopening. Verwacht wordt dat een ritje maken pas in de zomer zal kunnen.

Bron: parkerlebnis
Foto: Serengeti-Park