Energylandia gaat Tilt Coaster bouwen

Het Poolse pretpark Energylandia is momenteel bezig met het bouwen van twee achtbanen. Dat zou het aantal achtbanen in het park op 19 brengen. Het park heeft ondertussen echter al een bouwaanvraag ingediend om de 20ste achtbaan in het park te bouwen. Dat zou een spectaculaire Tilt Coaster van Vekoma worden.

 

Energylandia, het pretpark met momenteel de meeste achtbanen in een Europees park, heeft een bouwaanvraag ingediend om de 20ste achtbaan van het park te bouwen. Momenteel is het park nog bezig met de bouw van een Vekoma Mine Train en een Junior Coaster. De twee achtbanen brengen het aantal achtbanen naar 19, al zal dat niet voor lang zijn. Energylandia heeft namelijk bij Vekoma een Tilt Coaster besteld. Een Tilt Coaster is een achtbaan waarbij de trein op een doodlopend stuk rail wordt geplaatst. Vervolgens wordt diezelfde rail naar boven gelift en kantelt die 90 graden met de trein er bovenop. De trein wordt vervolgens losgekoppeld en valt door de zwaartekracht naar beneden. Er bestaat momenteel nog maar één Tilt Coaster op de wereld, die je kan vinden in het Taiwanese pretpark Discovery World. Voor Europa zal het dus een primeur betekenen.

Met deze 20ste achtbaan komt Energylandia op gelijke voet met Six Flags Magic Mountain. Dit Amerikaanse park heeft momenteel 20 achtbanen en is daarmee het park met de meeste achtbanen ter wereld. In Europa is Energylandia de recordhouder. Wiener Prater staat op plaats twee met 15 achtbanen. Europa-Park volgt met 14 achtbanen. Voor de bouw van de Tilt Coaster krijgt het park 4,3 miljoen euro subsidie van Europa.

 

 

Bron & foto: FOMO Coaster

Foto’s: TPF