Heide Park verwijdert haar Panoramatoren

Het Duitse pretpark Heide Park gaat de Panorama Turm verwijderen uit het park. Deze 104 meter hoge panoramatoren stond al sinds 1985 in het park en werd destijds door Intamin geleverd.

 

Heide Park, het tweede grootste pretpark van Duitsland, gaat een attractie verwijderen. De Panorama Turm, ofwel de Panoramatoren, zal worden verwijderd uit het park. In 2020 en 2021 was de toren al niet meer geopend door de pandemie en nu lijkt het wel heel duidelijk dat de toren ook in 2022 niet meer zal opengaan. Heide Park zelf heeft nog niets bevestigd, maar op de site van het park vind je de attractie al niet meer terug. Na 37 jaar neemt Heide Park dus afscheid van een attractie die decennia lang de skyline van het park heeft getekend. Het is nog onduidelijk of de toren zal worden vervangen door een andere attractie.

De Panorama Turm is gebouwd in 1985 door Intamin en was maar liefst 104 meter hoog. De toren bracht bezoekers tot op een hoogte van 75 meter, waardoor je een prachtig zicht had op de vele attracties van het park.

 

Bron: Coastertenment

Foto: TPF