Brand in tropenhal van dierentuin van Keulen

In de dierentuin van Keulen is dinsdagavond brand uitgebroken. De brand vond plaats in de tropenhal, waar allerlei vogel- en vissoorten leven. Er raakten geen mensen gewond. Enkele dieren hebben de brand helaas niet overleefd.

 

In Kölner Zoo is dinsdagavond rond 18u15 brand uitgebroken in de tropenhal. Het park was toen al gesloten voor bezoekers, waardoor er ook geen mensen gewond zijn geraakt. Meerdere dieren overleefden de brand helaas niet, ongeveer 132 dieren stierven in de vlammen en rook. Het park deelde op sociale media een update met de stand van zaken. Zo heeft het park afscheid moeten nemen van enkele vogels, vissen en vliegende honden.

De brand zou ontstaan zijn in het tussenplafond, waardoor verschillende kabelgoten verloren gingen. Het nood- en brandbeschermingsplan van het park zijn succesvol in werking getreden. Het park wacht nu op het eindrapport van de experts die de brand onderzoeken. Er zou geen sprake zijn van brandstichting. De tropische hal van zo’n 2000 vierkante meter opende in 2000 en kreeg de naam Regenwaldhaus. Bezoekers wanen zich er in Zuidoost-Azië. Het is nog niet duidelijk hoeveel schade er precies is in het gebouw.

 

Bron & foto’s: Kölner Zoo