Vernieuwde treintjes oude Liseberg achtbaan komen aan in Lost Island Theme Park

Lost Island Theme Park zal later dit jaar de deuren voor het eerst openen. Dit pretpark is momenteel nog volop in opbouw en krijgt als achtbanen enkele bekende exemplaren. Eentje daarvan is de achtbaan Kanonen uit Liseberg, die nu een nieuw leven krijgt als Matugani.

 

Het is voor bovenstaande achtbaan Matugani dat het park onlangs de vernieuwde treintjes ontving. Voorheen waren deze treintjes gewoon geel en hadden rode stoelen, nu kreeg de trein een geel met groene kleur. Op de neus van de trein prijkt nu een tekening van een reptiel.

 

Matugani

Matugani is de voormalige achtbaan Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg. Het gaat om een gelanceerde looping coaster die gebouwd werd in 2005 door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De attractie wordt door een hydraulische lancering in 2 seconden tot een snelheid van 75 km/u gebracht. Tijdens het 440 meter lange parcours gaan de bezoekers tweemaal overkop. De achtbaan is 24 meter hoog en heeft een drop van 90 graden. De rollercoaster maakte in Liseberg haar laatste rondjes in 2016.

 

Cobra

Een andere bekende achtbaan is Cobra uit het voormalige Zuid-Afrikaanse pretpark Ratanga Junction. Het gaat om een Suspended Looping Coaster (SLC) van de Nederlandse fabrikant Vekoma die de standaard lay-out heeft maar met een extra helix op het einde. De achtbaan heeft een hoogte van 33,3 meter en een snelheid van 80 km/u. Tijdens de rit van 765 meter lang gaan de bezoekers 5 keer overkop. Welke nieuwe naam deze achtbaan zal krijgen is nog niet bekend.

 

Als derde achtbaan opent het park nog een Big Apple Coaster. Een andere blikvanger van het park wordt een grote Darkride gebouwd door Sally Dark Rides. Deze zal gebouwd worden in een grote vulkaan. Lost Island Theme Park wordt opgedeeld in vijf zones die elk hun eigen thema krijgen (geesten, lucht, water, aarde en vuur). 

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

 

Bron en foto: Lost Island Theme Park