Tweede Dive Coaster van Jinma Rides maakt eerste testritten

Jinma rides heeft haar tweede Vertical Rollercoaster gebouwd en deze wordt momenteel getest in het Chinese park Yanji Dinosaur Kingdom.

 

Vertical Rollercoaster GSC-24A, zo noemt de Chinese fabrikant haar jongste creatie. Het is een achtbaan die we herkennen van soortgenoten die vervaardigd werden door de Zwitserse Fabrikant B&M. De gimmick van dit type achtbaan is dan ook de (bijna) verticale drop.

De nu nog naamloze achtbaan is 820 meter lang, 60 meter hoog en heeft een drop van 49,3 meter. De maximale snelheid die deze Vertical Rollercoaster behaalt is 102 km/u. Tijdens de rit zullen de passagiers één keer overkop gaan in een Sidewinder-inversie. Dit is een soort halve looping en een halve kurkentrekker.

Hoewel de first drop vervaardigd is uit een tracktype dat quasi identiek is aan de B&M boxtrack, werd er na de eerste inversie gekozen om voor een tracktype te gaan dat we dan weer herkennen van het Zwitserse bedrijf Intamin. 

Wat nog opmerkelijk is, is dat deze achtbaan uit treinen bestaat van vier rijen waar telkens zes mensen naast elkaar kunnen zitten. Dit werd nog nooit eerder gedaan bij een Dive Coaster van B&M.

 


Jinma Rides

Jinma Rides ging vroeger door het leven als Golden Horse en staat bekend als de ‘copycat’ van de amusementsindustrie. Ze hebben dan ook al veel achtbanen van westerse bouwers schaamteloos nagemaakt. De ritervaringen zijn echter van een meer bedenkelijke kwaliteit dan die van de westerse constructeurs. Golden Horse was dan ook berucht onder de pretparkfans, omdat haar achtbanen als ruw en onprettig worden ervaren.

 

Bron: RCDB