Droomvacature voor LEGO® fans: LEGO® Discovery Centre Brussel zkt. Master Model Builder

LEGO® Discovery Centre (LDC) Brussel is op zoek naar één Master Model Builder, dé job der jobs voor wie gek is van LEGO®. Dat maakt Merlin Entertainments, wereldwijde leider in location-based entertainment (met merken als LEGOLAND®, Madame Tussauds en SEA LIFE Centres), bekend. Geïnteresseerde kandidaten kunnen online solliciteren. Sollicitaties worden aanvaard van 10 februari 2022 tot uiterlijk maandag 28 februari 2022. Potentiële kandidaten moeten 18 jaar of ouder zijn. En gek van LEGO uiteraard.

 

De functie van Master Model Builder is een once-in-a-lifetime-opportunity voor elke LEGO fan. In het LDC zal hij of zij duizenden kinderen begeleiden en helpen bij het bouwen met LEGO stenen. De Master Model Builder zal er workshops geven en mee de beleving gaan bepalen in het LDC. Het wordt dé spilfiguur in het gloednieuwe concept. “Iedere dag kan een LEGO fan zo tijdens de werkuren doen wat ze anders in hun vrije tijd doen”, zegt Nicola Hamilton, General Manager, LEGO Discovery Centre. “Van je hobby je werk maken, dat wil toch iedereen? Wel, voor een echte LEGO fan wordt dat een feit.”

 

Brick Factor

De Master Model Builder zal uit een voorselectie van tien LEGO fans worden gekozen tijdens het Brick Factor event op zaterdag 2 april 2022. Hij of zij zal de 10 VIP Mini Builders moeten overtuigen van zijn of haar kunnen. Bij de ontwikkeling van het nieuwe LDC zitten immers de kinderen in de lead. Tien kinderen zullen samen met de Global Master Model Builder Alec, die komt overgevlogen uit de VS, dé Master Model Builder kiezen. Momenteel worden nog 3 kinderen gezocht via social media om VIP Mini Builder te worden.

Tijdens deze final battle op zaterdag 2 april zullen de geselecteerde kandidaten voor creatieve uitdagingen komen te staan. Onder het toeziend oog van Alec en de kinderjury krijgen ze de opdracht om de meest originele bouwwerken met LEGO stenen, en dat binnen een beperkte tijd te bouwen.

Het LDC wordt het allereerste next generation LEGO Discovery center De deuren worden geopend in de zomer van 2022 in het shopping district Docks Bruxsel. Het LDC is een plek om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken. Verspreid over een totale oppervlakte van 3.152 m2, kunnen de kleine en grote bezoekers in niet minder dan 12 zones hun creativiteit de vrije loop laten. Naast twee gloednieuwe LEGO® brick play belevenissen, een spaceship Build & Scan en 4D Cinema staan er tal van creatieve workshops gepland met onze gloednieuwe Master Model Builder en zijn creative crew.

 

Van ‘LEGOLAND’ Discovery Centre naar ‘LEGO’ Discovery Centre

Er bestaan wereldwijd 27 LEGOLAND Discovery Centres en de nieuwe locatie in Brussel wordt het allereerste uit de nieuwe generatie, onder de naam LEGO Discovery Centre. Het LEGO Discovery Centre bouwt verder op het partnership tussen Merlin en het wereldberoemde LEGO merk, waar ook 9 LEGOLAND Resorts – met LEGO theme parks en hotels – in vier werelddelen bij horen.