Spectaculaire 10-Looper achtbaan Flamingo Land krijgt naam

Het Engelse pretpark Flamingo Land zou in 2020 al uitpakken met een grote nieuwe achtbaan, maar dit werd uitgesteld door de coronapandemie. In deze spectaculaire attractie zullen de inzittenden maar liefst tienmaal doorheen een inversie gaan. Alles wijst erop dat de attractie dan toch deze zomer zal openen.

 

Het lijkt eindelijk te gaan gebeuren! Flamingo Land maakte namelijk bekend dat de achtbaan deze zomer zal openen voor het publiek. Door de coronapandemie werd de opening namelijk al tweemaal uitgesteld. Ook de naam van de achtbaan is nu bekend en deze luidt simpelweg Inversion.

De baan krijgt in de tussentijd nog een nieuw kleurtje. Het oude geel en rood wordt ingeruild voor zwarte supports en een zilverkleurige track.

Inversion

De nieuwigheid is een 10-Looper achtbaan die gebouwd werd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Het verhaal rond de desbetreffende rollercoaster is een grote soap, want de rollercoaster in kwestie heeft de voorbije 11 jaar rondgereisd over de hele wereld zonder opgebouwd te worden. Zo werd de achtbaan in 2011 aangekocht door een Braziliaans pretpark. De trackdelen kwamen ter plaatse, maar werden nooit opgebouwd. Later werden ze verscheept naar Maleisië, maar eveneens daar gingen ze nooit de hoogte in. Het opmerkelijke verhaal, dat leest als een roman, kan je hier ontdekken.

De rollercoaster voor Flamingo Land heeft een hoogte van 33 meter en zal een snelheid behalen van 85 km/u. In totaal is de achtbaan 875 meter lang en er zitten dus 10 inversies in.

In het Engelse Thorpe Park vinden we een gelijkaardige achtbaan met de naam Colossus.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron en foto’s: Flamingo Land Crazy