La Ronde schrapt komst nieuwe achtbaan

Het Canadese pretpark La Ronde, gelegen in Montreal, zou dit jaar een nieuwe achtbaan openen, maar lijkt nu op haar stappen terug te keren. In principe moest de achtbaan zelfs vorig jaar al openen. De opbouw werd uitgesteld omwille van de coronacrisis.

 

Met Vipère zou La Ronde de eerste 4D Coaster van Canada openen, maar die plannen lijken nu richting prullenbak verwezen te zijn. Dit is best jammer als je weet dat voor de komst van Vipère de achtbaan Super Manège afgebroken werd.

Super Manége was een typische Corkscrew Coaster met Bayerncurve. Bij dit type achtbaan ga je doorheen een dubbele kurkentrekker inversie. De hoogte van Super Manège was 23 meter en de lengte 731 meter. Over de baan reden twee treintjes waarin telkens 24 personen konden plaatsnemen. De topsnelheid die behaald werd was 64,5 km/u.

 

De geschrapte achtbaan Vipère was een oude bekende. Deze achtbaan draaide voorheen haar rondjes als Green Lantern: First Flight in het Amerikaanse Six Flags Magic Mountain. Het gaat hier om een zogenaamde Zac Spin rollercoaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan was 32 meter hoog en bereikte een topsnelheid van 55 km/u. De tracklengte was 247 meter lang en de achtbaan had een capaciteit van 800 personen per uur. Wat er nu zal gebeuren met de baan wordt giswerk. Het is onbekend of de attractie opnieuw verkocht zal worden of gewoon tot schroot zal herleid worden.

 

Bron en foto: La Ronde