Kings Dominion transformeert achtbaan Avalanche in Reptilian

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion zal later dit jaar de nieuwe themazone Jungle X‑Pedition openen. Blikvanger van deze zone wordt de achtbaan Tumbili. Tumbili is van het type 4D Free Spin en wordt gebouwd door het bedrijf S&S Sansei Technologies. In de zone is ook de achtbaan Avalanche gelegen, welke niet meer in het thema zou passen. Daarom besloot het park deze van thema en naam te veranderen.

 

Kings Dominion gaat haar Safari Village-zone volledig upgraden tegen 2022. In deze zone verdween de achtbaan Volcano, The Blast Coaster en de Topspin The Crypt om plaats te maken voor een grote nieuwigheid. Deze nieuwigheid is de gloednieuwe achtbaan Tumbili. Maar dat is niet alles, ook de oudere achtbaan Avalanche, die mee in het themagebied ligt, krijgt een volledig nieuw thema en een nieuwe naam. Avalanche zal voortaan door het leven gaan als Reptilian. Hiervoor krijgt de achtbaan een nieuwe kleur, worden de treintjes getransformeerd en wordt er een verhaal op de baan geplakt.

Het verhaal

Bijna 80 jaar na de ontdekking van Tumbili door professor Whey, werd een andere tempel ontdekt door professor archeologie, Rovin Jay, in Jungle X. Terwijl ze een project leidden voor de Whey Foundation, ontdekten professor Rovin Jay en zijn team ​​deze tempel, die gewijd is aan een krachtig reptiel, een krokodil. De bouwers van deze tempel waren tegelijk onder de indruk en doodsbang door de bedrieglijk sluipende maar snelle bewegingen van het schepsel. Afgaande op de geschriften die men er vond werd deze tempel Reptilian genoemd.

 

Reptilian

Reptilian, die voorheen dus door het leven ging als Avalanche, werd in 1988 geopend. Ze werd gebouw door Mack Rides en is van het type Bobslee Coaster. Het is de enige achtbaan van dit type dat Mack Rides bouwde in Amerika en één van de vijf nog bestaande Mack Bobslee achtbanen. De andere vier kan je vinden in Europa-Park, Heide Park, Blackpool Pleasure Beach en Parc Astérix.

 

Bron en foto: Kings Dominion