Fotoalbums: Luna Park di Tirrenia & Parco Pitagora – januari 2022

In januari 2022 trokken zes Themeparkfreaks erop uit naar het Italiaanse Genua om in en rond de stad heel wat credits te scoren en zo het jaar meteen goed in te zetten. Ze bezochten enkele parkjes, een aantal kermissen, de plaatselijke cocktailbars en de prachtige gebouwen in en rond Genua.

 

Nadat ik in januari 2020 tijdens een Grieks weekendje de smaak te pakken had gekregen van een winters verjaardagstripje, was het dan ook niet lang nadenken toen we vliegtickets zagen voor 9,98 euro per persoon heen en terug naar het Italiaanse Genua. De Nederlandse Themeparkfreaks Jos, André en Rik en de beide Belgische Timmen van onze groep vervoegde zich bij mijn “Jonathan’s Birthday Pizza Party” tripje en zo waren we voor het eerst mooi gebalanceerd met 50% Belgen en Nederlanders. Helaas konden wegens coronaquarantainemaatregelen op de valreep Themeparkfreaks Lennert en Laura niet mee, dus besloten we elke avond maar cocktails voor hen er bij te drinken! Maar genoeg geleuterd, er stonden namelijk ook achtbanen op het programma!

 

Parco Pitagora:

Parco Pitagora werd meer dan 20 jaar geleden voor het eerst geopend en is gelegen in het Italiaanse dorpje Camaiore in de prachtige streek van Toscane. Het pretparkje waar je per attractie moet betalen blijkt open te zijn in de winter en dus trokken we er naar toe. Hier is immers de kinderachtbaan Brucomela te vinden, zoals de echte credits hunters al vermoede is dit een achtbaan met de Big Apple lay-out.

 

Luna Park di Tirrenia:

Luna Park di Tirrenia werd in 2002 of vroeger opgericht en is gelegen in de bekende stad Pisa in de Italiaanse regio Toscane. Sinds de beginjaren staat er een kinderachtbaan met de Big Apple lay-out, en zoals dit dan gaat in Italië heeft de achtbaan de naam Brucomela gekregen.

Toren van Pisa:

Nu we toch in Pisa waren, konden we natuurlijk niet anders dan even een stop te maken bij de beroemdste attractie van de stad, de Toren van Pisa! Ik verschoot er van hoe scheef de toren staat, ik had namelijk niet verwacht dat die echt zo scheef zou staan. Daarnaast gingen we even een kijkje nemen in de kathedraal naast de toren.