Eerste supports van Wonder Woman Flight of Courage geplaatst in Six Flags Magic Mountain

In Six Flags Magic Mountain zijn de eerste supports geplaatst van hun 20ste achtbaan. De achtbaan wordt van het type Single Rail Coaster uit het assortiment van Rocky Mountain Construction.

 

In november vorig jaar kondigde Six Flags Magic Mountain, gelegen in de Amerikaanse staat Californië, hun langverwachte 20ste achtbaan aan. De nieuwste sensatie zal Wonder Woman Flight of Courage gaan heten en krijgt zo een DC Comics thema mee. De baan zal gebouwd worden door Rocky Mountain Construction en wordt van het type Single Rail Coaster.

Six Flags Magic Mountain deelde op hun sociale media foto’s waarop te zien is dat de bouw de hoogte ingegaan is. We zien dat de eerste, rode supports op hun plaats staan.

De achtbaan zal 39,9 meter hoog worden en een lengte hebben van 1005,8 meter. De maximumsnelheid zal 93,3 km/u bedragen. Er komen drie inversies in de rollercoaster met een Zero-G Stall, een Dive Loop en een Zero-G Roll. Eveneens een overbanked cutback zal in het parcours verwerkt worden.

De lay-out van de achtbaan is bijna identiek aan Jersey Devil Coaster in het zusterpark Six Flags Great Adventure. Het enige verschil is dat het stationsgebouw, de laatste remsectie en de onderhoudsruimte nu niet in het verlengde van de lay-out zelf liggen. Ook is er op het einde van de lay-out een extra element.

Een officiële openingsdatum zal pas later bekendgemaakt worden.

Foto’s: SFMM