In Parc Asterix wordt een Gallische kerst gevierd

Ook in Gallië komt de winter er aan en het hele dorp maakt zich klaar om winterse activiteiten en shows aan te bieden, alsook openen de 45 attracties in het park. Bezoekers van Parc Asterix kunnen hun favoriete stripfiguren tegenkomen op een gezellige kerstmarkt. Verder zullen vier nieuwe shows opgevoerd worden.

 

Tous en Piste! Op het menu staan wintersport en sensatie

Tussen de besneeuwde menhirs kan je in de “Tous en Piste”-wereld vier sneeuwglijbanen vinden en twee ijsbanen. De kleine bezoekers kunnen schaatsen op een piste van 150 m2  Voor de volwassenen is er een piste van 400 m2. Deze zijn te vinden in een overdekte locatie die geïnspireerd is op de werkplaats van de kerstman.

 

De kerstmarkt komt tot leven

Met de geur van peperkoek in de lucht, zorgen de legendarische personages van het park voor het entertainment gekleed in feestelijke kostuums, vergezeld van de nieuwe Gallische Kerstman. Je kan ze tegen komen tussen op de paden die feestelijk versierd zijn. Gastronomische lekkernijen en eigenzinnige geschenken zullen te koop worden aangeboden aan bezoekers, op de achtergrond weerklinken traditionele kerstliederen.

 

Themashows

Deze themashows, die 15 tot 25 minuten duren, bevatten acrobaten, dansers en goochelaars, die je allemaal uitnodigen om op reis te gaan en je te laten verbazen.

 

  • Bij de werkplaats van de kerstman vindt een ijsshow plaats, deze kerstshow kan je bewonderen in het Mona Lisa Theatre.
  • Acrobaten en dansers nemen de bezoekers mee in de wereld van het circus. In de arena wacht een spectaculaire show die zowel jong als oud zal verbazen.
  • Chrono’s; Magic and Illusion: een show die magie en grote illusies combineert. Een adembenemende reis door de tijd in het Panoramix Theater.
  • De dag wordt afgesloten met een avondshow op het meer. Deze bevat heel wat lichteffecten, pyrotechnische effecten en vuurwerk.

 

Bron: Parc Astérix