Het Domein van de Grotten van Han is geopend tijdens de Kerstvakantie

De winter tekent wat de zomer schildert. Ook in dit feeërieke seizoen verbaast de natuur ons met een steeds vernieuwend spektakel… Om volop te kunnen genieten van de winter is het Domein van de Grotten van Han elke dag geopend in de Kerstvakantie (behalve op 25 december en 1 januari natuurlijk).

 

December liet nauwelijks het puntje van zijn neus zien of de eerste sneeuwvlokken dwarrelden al neer in Wildpark. Het flamboyante herfstlandschap maakte langzaam plaats voor het magische en zilverachtige landschap van de eerste vorst van de winter.

Rendieren, poolvossen, wolven… hebben hun wintervacht aangetrokken en zijn klaar om de kou te trotseren en te spelen in de eerste sneeuw. Ook de beren zijn het winterseizoen ingegaan: hun dag is verdeeld tussen fasen van slaap en fasen van lichte activiteit. Ze leven in slow motion maar gaan nog steeds meerdere keren per dag naar buiten om een frisse neus te halen! Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor om het koude seizoen door te komen…

De Grot van Han verwelkomt de bezoekers in het hart van haar mooiste zalen. Dit jaar wordt de Wapenzaal, de grootste ondergrondse zaal van België, ondergedompeld in de sprookjesachtige kerstsfeer met talrijke versieringen. En uiteraard is er ook nog Origin, de spectaculaire geluid- en lichtshow, te bewonderen op 110 meter onder de grond.

Pssst!! Goed nieuws voor de kleine elfjes: De Kerstman komt elke langs op het Domein! Kom de lieve man zeker even gedag zeggen!

 

Praktisch:

Bezoekers kunnen het Domein bezoeken van 26 december tot en met 9 januari (behalve 1 januari).

Het Wildpark kan te voet worden bezocht, op je eigen tempo, of aan boord van een Safari-car onder begeleiding van een chauffeur-gids.

Het bezoek aan de Grot wordt begeleid en gebeurt in kleine groepen.

Vertrektijden zijn elk uur gepland.

Voor meer informatie : grotte-de-han.be/nl