Freizeit-Land Geiselwind opent nieuwe achtbaan in 2022

Het Duitse familiepretpark Freizeit-Land Geiselwind heeft een nieuwe achtbaan aangekondigd. Deze zal volgend jaar geopend worden en zal zich richten op families. Het wordt de 7de rollercoaster voor het park. Ook in 2017, 2018 en 2019 opende er telkens een nieuwe rollercoaster in Freizeit-Land Geiselwind.

 

Er is leuk nieuws naar buiten gekomen uit het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind. Het Beierse pretpark zal namelijk in 2022 een nieuwe achtbaan openen. Deze komt in het Safari-Land themagebied van het park te liggen en wordt een familiecoaster voor het hele gezin. De attractie krijgt de naam Taka Waka.

 

Wat voor rollercoaster het precies wordt is nog niet bekendgemaakt. Wel doet de naam, het logo en het thema enorm hard denken aan de achtbaan Tiki-Waka die in 2018 werd geopend in Walibi Belgium. Dit is een Bobsled Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die in een warm tiki-kleedje werd gestoken. Tiki-Waka is 21 meter hoog en behaalt een snelheid van 55 km/u. De rollercoaster past bij de term familieachtbaan en zou perfect passen in het aanbod van het park. In de loop van komende maanden zal duidelijk worden of er in Freizeit-Land Geiselwind een gelijkaardige coaster zal opgebouwd worden of het toch om een totaal ander type familieachtbaan gaat.

 

Taka Waka wordt de 7de achtbaan van het park. Recent opende er nog 3 andere achtbanen met de indoorcoaster Drachen Höhle in 2019, de looping coaster Cobra in 2018 en de kinderachtbaan Doggy Dog in 2017. In de jaren ervoor waren er telkens tijdelijke achtbanen in het park. Zo kwam Cobra van Angelo Agtsch in 2015 al eens een jaartje proefdraaien, in 2014 draaide de Black Hole van Schierenbeck in het park, van 2012 tot 2013 was dit Wilde Maus van Renate en Peter Münch en in 2011 was dit de Wilde Maus van Max Eberhard.

 

Bron: Freizeit-Land Geiselwind