Winter Time in Pairi Daiza

De Beste Dierentuin van Europa lanceert haar eindejaarsprogramma “Winter Time 2021” in een openluchtdomein van 75 hectare. Tot en met 9 januari zullen ijsberen, walrussen, rendieren, Siberische tijgers en pinguïns de bezoekers verwelkomen in de Jardin des Mondes, die nog nooit zo verlicht was. Bezoekers zullen 14 dagen kunnen genieten van late openingsuren tot 20u, en een magische reis maken in deze enorme open ruimte. Op het programma staan ook lichtshows op de gevels van de iconische gebouwen in het park en een primeur in België: het noorderlicht in de nieuwe koepelzaal. Ook de grootste drijvende schaatsbaan van Europa is terug.

 

Meer lichtjes dan ooit

Wandelpaadjes, eeuwenoude bomen, een eigen station met een werkplaats voor de stoomtrein, historische gebouwen, gebedshuizen en culturele pareltjes – de volledige 75 hectare Jardin des Mondes zijn versierd met tienduizenden lichtjes. Tijdens deze feestperiode is Pairi Daiza misschien wel het meest verlichte domein van België.

Winter Time bij Pairi Daiza, dat betekent ook monumentale verrassingen, waaronder vele lichtgevende dieren van werkelijke grootte. Een reeks nieuwe verschijningen hoort daarbij, zoals een reuzenpanda, olifanten en giraffen. En ook de muzikaal poppentheaters in de grote sneeuwbollen keren terug! Het park is stilaan omgetoverd in een perfecte omgeving voor de Kerstman, die zijn aanwezigheid bevestigd heeft van 18 tot 24 december.

 

Grootste drijvende ijspiste van Europa

Winter Time in Pairi Daiza is ook het gedroomde decor om te schaatsen. De drijvende XXL-ijspiste (1500 m²) ligt al klaar op het water naast ons Russisch paleis, de Izba, en biedt plaats aan maximaal 500 bezoekers. In tegenstelling tot een traditionele ijspiste heeft de piste in Pairi Daiza geen permanente toevoer van water en elektriciteit nodig: ons bouwwerk is gemaakt van 100% recycleerbare materialen.

 

Nieuw bij Pairi Daiza: het Noorderlicht

Vanaf zaterdag 18 december worden indrukwekkende lichtshows geprojecteerd op drie van de bekendste gebouwen van het park, waaronder de oude abdijtoren, die lange tijd ontoegankelijk was wegens archeologische opgravingen.

En Pairi Daiza heeft ook een primeur in huis: het Noorderlicht in de grote koepelzaal die naast de boeddhistische tempel van The Middle Kingdom is geïnstalleerd. Je hoeft er niet voor naar het uiterste van de wereld voor te reizen! Bezoekers zullen dicht bij huis kunnen genieten van het 360°-lichtfenomeen.

De kleuren en de beelden zullen zeker de eetlust van fijnproevers opwekken. Feestelijke seizoensgerechten (zalm, raclette, glühwein) zullen verkrijgbaar zijn in de grote, pas gebouwde en magisch verlichtte Dome. Er komt ook een tijdelijke uitgave van het huisgemaakte donkere kerstbier X’Mas verkrijgbaar zijn, met subtiele toetsen van kruiden, gember, kaneel en chocolade. Allemaal samengebracht, gebrouwen en gebotteld in de brouwerij van Pairi Daiza.

 

Dieren genieten mee

Met meer dan 7.000 dieren en vele overdekte gebieden is Pairi Daiza een park geworden om tijdens elk seizoen van te genieten. Reuzenpanda’s, ezelspinguins en kraagberen zijn gek op rollen in de sneeuw, andere dieren zoals lieeuwen, giraffen en mensapen komen maar even de benen strekken voor ze weer naar binnen gaan. Vast staat dat ze allemaal zullen genieten van verrassingen voor Kerstmis, en zo zullen ze allemaal van de eindejaarsperiode genieten. Onze dierenverzorgers zullen regelmatig thematische verrijkingen aanbieden.

 

Blijf nog langer in het park

Tijdens de kerstvakantie zijn de 100 accommodaties van het Pairi Daiza Resort al volgeboekt. Maar er zijn nog enkele data vrij eerder in december. Het is een gelegenheid om dit jaar nog een onvergetelijk verblijf te beleven, neus aan neus met walrussen, ijsberen, pinguïns, Siberische tijgers, zwarte beren, damherten, bruine beren, wolven of Stellerzeeleeuwen.

Daarbovenop heeft Pairi Daiza deze week de reserveringen voor de eerste maanden van het seizoen 2022 geopend: resort.pairidaiza.eu .