Efteling opent Bäckerei Krümel bij Max & Moritz achtbaan

Het Nederlandse pretpark Efteling heeft afgelopen zaterdag Bäckerei Krümel geopend. De nieuwste eetgelegenheid van het park is een ambachtelijke bakkerij op het Max & Moritz Plein waar bezoekers ter plaatse de vers gemaakte gebakjes kunnen opeten. De volledige bakkerij is gethematiseerd naar de ondeugende kwajongens van de Duitse schrijver Wilhelm Busch.

 

Opening Bakker Krümel

De twee kwajongens hadden de sleutel van het pand in een broodmannetje verstopt, maar Bakker Krümel hield zijn hoofd koel. Toen de deuren eindelijk open konden, was het publiek welkom om als eerste te proeven van ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s. Het restaurant met normaal gesproken 125 zitplaatsen binnen en 50 buiten is duurzaam gebouwd en wordt gasloos verwarmd. Met een investering van drie miljoen euro is dit het sluitstuk voor het Max & Moritz Plein dat hiermee bijna aanvoelt als het Alpendorpje waar de jongens met hun moeder wonen.

 

Thematisch assortiment

Bäckerei Krümel en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Projectmanager Horeca Melvin van Brakel licht toe: “Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse Konditorei met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele deck oven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner. Met het ambachtelijke aanbod spelen we in op de wensen van onze gast, die soms snel wil eten of juist iets langer de tijd wil nemen.”

Op de kaart staan onder andere thematisch Schwarzwalder Kirschgebak, plaatbrood met gatenkaas en Flammkuchen-broodpizza. Die combineren goed met koffiespecials of verse sappen. Onder de noemer ‘De Betere Keuze’ worden ook gezondere alternatieven aangeboden, zoals volkoren- of groentevarianten en er zijn dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten.

Broodmannetjes

Het verhaal gaat dat de twee kwajongens Max en Moritz wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. De broodmannetjes kunnen natuurlijk ook geproefd worden in Bäckerei Krümel. Zij worden geserveerd als de “Deugnieten”, de specialiteit van de bakkerij.

Wie de tijd neemt om even te gaan zitten in de bakkerij en te genieten van het heerlijk gebak, zal ongetwijfeld vroeg of laat de bakker te zien krijgen. Hij vertelt de gasten over zijn bakkerij en zorgt voor een zeer leuke sfeer en animatie in Bäckerei Krümel.

Achtbanen Max & Moritz

Bäckerei Krümel is het sluitstuk van het Max & Moritz Plein. Het was het laatste onderdeel van het vernieuwde gebied dat vorig jaar opende voor het publiek. De hoofdattracties van het plein zijn de duellerende familieachtbanen Max & Moritz die de bezoekers meenemen op al hun gekke avonturen. Naast de rijkelijke decoratie elementen in de wachtrij en het station, zijn de treinen ook uitgerust met een muziekinstallatie die zorgen voor een vrolijk deuntje tijdens de rit.