Wintertraum in Phantasialand is terug

Nog tot 23 januari kun je in Phantasialand genieten van Wintertraum. Net zoals vorige jaren, met uitzondering van vorig jaar, zal het park in het winterse sferen vertoeven. Denk maar aan sfeervolle verlichting en andere kerstdecoratie. Het park biedt daarnaast ook enkele shows en een kerstmarkt aan waar je onder andere glühwein zal kunnen krijgen.

 

Wintertraum in Phantasialand

Wintertraum in Phantasialand is terug van weggeweest. Nadat vorig jaar het park gesloten is gebleven in de winter, kan je er dit jaar terug genieten van winterse sferen. Traditioneel kan je in het park heel wat sfeervolle verlichting en winterse decoratie spotten. Daarnaast kan je je ook verwarmen bij enkele knetterende vreugdevuren en zal je kunnen wegdromen bij levensgrote, kleurrijke lichtwezens. Uiteraard zijn de attracties ook open (met uitzondering van River Quest en Wözl’s Wassertrete) omdat deze bestand zijn tegen winterse temperaturen, dit tot wel -10°C.

 

Shows

Phantasialand biedt ook enkele sprookjesachtige shows aan. Zo is er de show Talvia, dat wordt gepresenteerd als wintersprookje met artiesten, zang en een betoverende wereld van sneeuw en ijs. In Arena de Fiesta kun je dan weer genieten van een wat luchtigere show waarbij een familie hun huis wil versieren voor de kerstdagen, al zou dat wel eens niet van een leien dakje kunnen gaan. Het belooft een turbulente ijsshow te worden vol grappige misverstanden. Dan is er nog Der Golden Faden, een acrobatenshow waar een oude naaister en haar assistente een magische reis door de tijd maakt. Als laatste kun je in het park ook genieten van een 4D show, waar de film “Pirates in 4D” wordt vertoond.

Het park vermeld op de website dat het showaanbod nog kan wijzigen/geschrapt worden, dit zal afhangen van welke coronamaatregelen er dat moment zullen gelden.

 

Kerstmarkt

In Phantasialand zal je er ook een bescheiden kerstmarkt kunnen vinden. Je zal er kunnen genieten van een glaasje Duitse glühwein, Oostenrijkse Kaiserschmarrn, Finse gerookte zalm Flammlachs of voor wie van stevige boerenkost houdt is er boerenkool met worst.

Zoals in de inleiding vermeld gaat Wintertraum door van 20 november tot en met 23 januari. Wanneer je het park wil bezoeken zal je aan de ingang een Covid Safe Ticket samen met je identiteitskaart moeten tonen. Daarnaast worden er geen tickets aan de deur verkocht en zal je dus voor je bezoek online een ticket moeten kopen.

 

Bron & foto’s: Phantasialand