Technopolis schenkt € 3 200 aan Rode Neuzen Dag

Niets dan blije gezichten verstopt achter mondmaskers vandaag in Technopolis, toen een cheque van maar liefst € 3 200 overhandigd werd ten voordele van Rode Neuzen Dag.

 
De steunactie komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Nu zondag is het Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel dat het tweede jaar op rij volledig online gaat. Voor coördinator Technopolis was dat de ideale de gelegenheid om écht iedereen de kans te geven om eens de neus in de wetenschap te komen steken. Daarom verkocht het maar liefst 2 700 tickets aan de symbolische kostprijs van € 1 en schonk het de integrale opbrengst, samen met nog € 500 van meter van de Dag van de Wetenschap Angelique Van Ombergen, aan Rode Neuzen Dag.
 
Technopolis koos er heel bewust voor om de Rode Neuzen Dag, een project dat zich inzet op het mentale en fysieke welzijn van jongeren, te steunen. Jongeren zijn immers een heel belangrijke doelgroep en dat wil Technopolis, zeker naar aanloop van de Dag van de Wetenschap, duidelijk maken. Maar lang niet alleen op de Dag van de Wetenschap doet het er alles aan om jongeren duidelijk te maken dat wetenschap ook voor hen belangrijk is.

Het zijn bizarre tijden voor iedereen, maar zeker ook voor jongeren, die voor levensbepalende keuzes staan. Dat is onder normale omstandigheden al moeilijk genoeg. We willen hen op alle mogelijke manieren overtuigen dat wetenschap en technologie, meer dan ooit, heel wat antwoorden kan bieden. Stel dat de vaccins er niet waren of dat er geen digitale oplossingen waren om lessen te blijven volgen? Als ze dat beseffen, kunnen we hen hopelijk ervan overtuigen om een STEM-richting te volgen en later een STEM-job uit te oefenen, waarmee ze écht het verschil maken en bijdragen tot een betere toekomst.

Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis