Sfeerverslag: Toverland Halloween Night – 31/01/2021

De Halloween Nights in Toverland waren altijd al een jaarlijkse traditie. Vanwege de geboorte van onze dochter en Covid-19 werd deze traditie twee jaar onderbroken. Gelukkig konden we dit jaar opnieuw afzakken naar Sevenum om één van onze favoriete evenementen te bezoeken. Om optimaal te kunnen genieten kozen we een Fear Pass zodat we alle experiences konden doen.

 

We hadden afgesproken met enkele andere Themeparkfreaks, maar aangezien onze dochter mee was deden we eerste enkele kinderattracties. Rond de middag spraken we dan af om samen iets te eten en de rest van het park te ontdekken.

Overdag is er heel te doen voor de ganse familie. Zo zijn er twee shows in Port Laguna of kan je een bezoekje brengen aan de “Pumpkin Farm”. Hier kweken Toos en Morrel hun eigen pompoenen en maken ze er zelfs grote sculpturen mee. Dit is een zeer mooie zone geworden met nog een extra horecapunt die op drukke dagen zeker van pas komt.

Daarnaast zijn er ook nog twee spookhuizen op maat van de kinderen die we natuurlijk een bezoekje brachten. Als eerste was Dr Fool’s Mansion aan de beurt. Bij de inkom worden we opgewacht door Dr Fool zelf en heet hij ons welkom in zijn huis. Wat volgt is een spookhuis zonder acteurs, maar met enkele zeer mooie scènes. Zeker een aanrader met kinderen.

Omdat we nu toch bezig zijn met de spookhuizen nemen we gelijk een kijkje in het andere spookhuis voor kinderen. In “Het Magische Pompoendoolhof van Toos” is er een spreuk fout gelopen en is Morrel veranderd in een pompoen. Doorheen het doolhof moeten we dan op zoek naar de juiste spreuk aan de hand van rebussen en enkele acteurs die je helpen bij de oplossing. Opnieuw zeer leuk aangepakt voor de kinderen.

Na nog enkele attracties is het tijd om aan te schuiven bij het “Trick or Eat” buffet aangezien deze inbegrepen was in onze Fear Pass. Het aanbod was zeer uitgebreid en er was voor ieder wat wils. Enkel jammer dat de drank niet inbegrepen zat voor die prijs. We lieten het gelukkig niet aan ons hart komen en met een goed gevulde buik begonnen we aan de Halloween Night.

We besloten om eerst aan te schuiven bij “Labyrint: 20 Years of Fear”, maar een flinke regenbui besloot daar anders over. Aangezien er bij “The Dollhouse” een lange rij stond sloten we eerst aan bij de wachtrij van “Fear The Woods”. Het laatste spookhuis wat ik op deze locatie had gedaan was met een blinddoek en een koptelefoon dus ik had opnieuw zoiets verwacht. Tot mijn grote verbazing liep ik binnen in een spookhuis met enkele mooie scènes en zeer goede scares waardoor dit onmiddellijk één van onze favorieten van de avond werd.

Omdat we nu toch in de buurt waren brachten we onmiddellijk een bezoek aan de scare zones “Fiesta de los Muertos” en “Morgana’s Frozen Knights”. Al van de eerste edities van de Halloween Nights in Toverland zijn de scare zones meer dan de moeite. Ook dit jaar was dit niet anders met nog meer decorstukken en zeer veel acteurs die hun best doen om je de stuipen op het lijf te jagen.

Als volgende experience stond “The Witches Forest” op de planning. Ook dit was voor mij een nieuwe beleving en ik was dan ook zeer benieuwd vanwege de verschillende meningen die ik al had gehoord. Alhoewel ik geen grote fan ben van spookhuizen in open lucht had ik hier net een zeer positieve ervaring. Ze hebben heel goed gebruik gemaakt van het bos en de belichting waardoor dit zeker een aanrader is. Ook de scares zaten goed en we bleven tot het einde op onze hoede. Toch bleven de meningen in onze groep verdeeld over dit huis. Zo zie je maar dat smaken kunnen verschillen.

Op dit punt van de avond werd onze groep opgedeeld in twee groepen aangezien de ene groep geen risico wou nemen en reeds ging aanschuiven bij “Maison de la Magie”. Wij besloten om toch nog te proberen alle huizen en scare zones een bezoekje te brengen dus gingen we richting “DesTroy” wat ondertussen een klassieker is geworden. Hier maakt men vooral gebruik van het bestaande thema, maar met zeer goede belichting en vuureffecten.

Daarna gingen we richting “Cirque” die toch een pak groter is geworden dan bij de laatste editie die wij hebben meegemaakt. Vanwege de regen liepen er wat minder acteurs in de zone, maar de aanwezigheid van de cakewalk en de indoor scène zorgen er voor dat je deze zone zeker niet mag missen.

Vanuit onze ooghoek zagen we dat de rij bij “Labyrint: 20 Years of Fear” bijna onbestaande was dus sloten we snel aan. Jammer genoeg was dit spookhuis een pak zwakker dan de andere huizen. Toverland doet telkens hun best om wat aankleding te voorzien, maar het blijft een doolhof waarbij je de meeste acteurs al van ver ziet staan. Aangezien ze alle huizen betalend hebben gemaakt zou het beter zijn om dit als gratis alternatief te houden.

We proberen deze ervaring dus snel te vergeten en nemen binnen eens een kijkje bij “The Dollhouse”. Hier staat wel nog een behoorlijke rij, maar na een kleine 10 minuten kunnen we al binnen in de attractie “Villa Fiasko”.. Wat ze met de beperkte ruimte hebben gedaan is prachtig. We kregen de ene scare na de andere en de aankleding was opnieuw van een hoog niveau. Deze werd samen met “Fear The Woods” onze favoriet van de avond.

Het was ondertussen 22u geworden dus gingen we snel nog een bezoekje brengen aan “Shadows of the Sea”. Ook hier maakt men mooi gebruik van de bestaande decors en prachtige belichting waardoor dit één van onze favoriete zones is. Vooral het gebruik van blacklights is hier een pluspunt.

Rond kwart na tien konden we dan aansluiten bij “Maison de la Magie”. Opnieuw een gloednieuwe ervaring voor ons waar we zeer benieuwd naar waren. Blijkbaar was er een probleem met de batterij van de treintjes waardoor we iets langer moesten wachten om onze ervaring te beginnen, maar eenmaal aangekomen waren we onmiddellijk onder de indruk van de buitenkant van het spookhuis. Ook binnen krijgen we bij de eerste scènes een zeer hoge afwerkingsgraad te zien. Daarna maken ze jammer genoeg iets te veel gebruik van dezelfde gangen, maar we hebben wel opnieuw enkele zeer goede scares gehad. Het was misschien niet de topper van de avond die we verwacht hadden, maar het is zeker een huis om niet over te slaan.

Vanwege de problemen met de batterijen waren alle treintjes buiten dienst en moesten we dus even wachten op shuttle bussen om ons terug naar het park te brengen waardoor we pas rond half twaalf terug in het park waren en dus de vuurwerkshow hadden gemist. Mijn vriendin en dochter die in het park waren gebleven hebben deze gelukkig wel kunnen zien en deze was zoals gewoonlijk weer zeer goed.

Zoals we gewoon zijn van Toverland was dit opnieuw een zeer goede editie van de Halloween Nights. Ondanks de drukte vielen de wachttijden overal wel mee en konden we ook vlot de verschillende spookhuizen doen. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat dit het beste Halloweenevenement is wat we dit jaar hebben bezocht en we kunnen niet wachten om volgend jaar opnieuw te gaan.