Nieuwe bouwfoto’s tonen vooruitgang bij Plopsa-pretpark Majaland Praha

De bouwwerken voor Majaland Praha, het Plopsa-pretpark in de Tsjechische hoofdstad Praag, zijn de afgelopen maanden goed vooruit gegaan. Ondertussen staat de indoorhal volledig recht en zijn verschillende attracties opgebouwd. Wij kregen enkele foto’s in handen waarop de stand van zaken te zien is en deze wilden we graag met jullie delen.

 

Eind oktober opende de Plopsa Group met Plopsa Station Antwerp haar 7de pretpark en 9de vestiging sinds de opening van Plopsaland De Panne in 2000. De groep heeft haar pret- en waterparken verspreidt over 4 verschillende landen namelijk België, Nederland, Duitsland en Polen. Daar komt nu een 10de vestiging bij in een 5de land.

In december 2020 gingen namelijk de bouwwerkzaamheden van start van Majaland Praha in de Tsjechische hoofdstad Praag. Lang bleef het stil rond het project, maar ondertussen is er een volledige loods opgebouwd nabij de luchthaven van Praag en zijn al heel wat attracties opgebouwd.

Enkele weken geleden kwam er 1 foto naar buiten waarop te zien was hoe de achtbaan van het park, een Zierer Force Two zoals we deze ook kennen van de andere indoor Plopsa-parken, al was opgebouwd. Op nieuwe foto’s die we toegestuurd kregen van Plopsa exclusief voor onze redactie, zijn nu ook de andere attracties in de hal te zien. Zo zien we onder andere een Zierer vrijevaltorentje, een Zamperla Rockin’ Tug en een zweefmolen.

Voor het Majaland in Praag slaan verschillende partijen de handen in elkaar. De eerste lokale speler is de TNI Group, een van oorsprong vastgoed- en investeringsbedrijf dat zich vooral focust op de ontwikkeling van leisure-activiteiten. TNI sloot met Plopsa een licentieovereenkomst af voor de bouw van indoorpretparken en het gebruik van de Studio 100-figuren in Tsjechië.

De tweede partij, tevens hoofdinvesteerder van het project, is de investeringsgroep KAPRAIN. De groep is verantwoordelijk voor heel wat investeringsprojecten in de regio en is onder andere eigenaar van ijshockeyclub HC Sparta Praha. Eén jaar geleden opende KAPRAIN het grote outlet shoppingcenter Premium Outlet Prague Airport. Het is op diezelfde site dat Majaland Praha gelegen is. Plopsa zelf zal zich in de eerste fase vooral focussen op de coördinatie en de opvolging van het bouwproces en later op de operationele opstart en advies tijdens de exploitatie.

Majaland Praha wordt het allereerste echte themapark van Tsjechië. Dit concept bestaat in het land momenteel niet. Er zijn wel heel wat kermissen in het land en er is 1 klein pretpark in het zuidwesten van het land, vlak bij de Oostenrijkse grens, maar dit is geen themapark en heeft geen grote attracties. Majaland Praha wordt dus echt uniek voor het land en een belangrijke investering voor de vrijetijdsector. De opening is gepland voor 2022.

De bouwwerken van het project kan je hier volgen.

 

 Foto: Plopsa exclusief voor Themeparkfreaks