Fotoalbums: Luneur Park & Parco Lido – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Luneur Park

Luneur Park is het enige iets grotere, maar nog steeds bescheiden, pretpark in het centrum van Rome. Het park heeft een rijke geschiedenis en in het verleden stonden hier een aantal interessante achtbanen met onder andere een Looping Star van Schwarzkopf die nu in Zoomarine haar rondjes draait als Vertigo. Ook een Schwarzkopf Katapult coaster stond ooit in dit park dat nu in Oman staat als Death Train en ook twee grote Pinfari achtbanen hadden hier in het verleden hun thuis. In 2008 sloot dit park echter haar deuren. Het was pas 8 jaar later, in oktober 2016, dat dit historisch pretpark opnieuw haar deuren opende. Momenteel staan er twee achtbanen in het park met de Big Apple achtbaan Brucomela en de EOS spinning coaster Spinner. Andere attracties in het park zijn onder andere het reuzenrad, een carrousel, waterspeelplaats, spookhuis en een Disk’O.

Parco Lido

Parco Lido is een avondparkje met twee rollercoasters. Beide achtbanen waren nieuw voor 2021. De grootste was de Zyklon rollercoaster Montagne Russe, de kleinste was de Big Apple achtbaan Pippo Il Bassotto Volante. Meer attracties zijn er onder andere met een tripride, botsauto’s, Bidule, Matterhorn, simulator, schommelschip en Kamikaze. Aan de overkant van het straat heb je nog een tweede gedeelte van het pretpark dat speciaal gericht is op de allerkleinsten.