Opening Fantazia Liptov Park uitgesteld naar 2022

Het nieuwe Slovaakse pretpark Fantazia Liptov Park is momenteel volop in aanbouw. Toch werd er onlangs bekendgemaakt dat de geplande opening van 2021 niet gehaald zal kunnen worden. Fantazia Liptov Park wordt een groot indoorpretpark dat vier verschillende themazones zal krijgen en ook de eerste rollercoaster voor het land zal bevatten.

 

Met de bouw van Fantazia Liptov Park krijgt Slovakije een van haar eerste pretparken. Dit pretpark zal een educatief pretpark voor kinderen worden met 4 verschillende thema’s. Het eerste gebied wordt “The Liptov Giant”. Hier draait het verhaal rond een reus die in de omgeving van Liptov leeft. Blikvanger van dit gebied is een gigantische reus die momenteel ook wordt opgebouwd.

Het tweede gebied wordt “Beetleland”. Hier komt een klimtoren te staan en een speeltuin voor kinderen. Ook dit gebied is momenteel al in opbouw. Afgelopen zomer werd er gestart met de bouw van de eerste speeltoestellen.

Het derde gebied wordt “Railway land”. Hier komen mechanische attracties, waaronder de eerste achtbaan van Slovakije. Het vierde en laatste gebied wordt “Firefighters land”. Hier wordt de blikvanger een groot vliegtuig waarbij een grote brand zal worden nagebootst en waarbij de inzittenden gered moeten worden.

 

Foto’s: Erik2002, Fantazia Liptov Park