Flamingo Land stelt opening nieuwe looping coaster opnieuw met een jaar uit

Het Engelse pretpark Flamingo Land had vorig jaar moeten uitpakken met een grote nieuwe achtbaan waarbij bezoekers maar liefst 10 keer overkop gaan. De opening werd door de coronapandemie uitgesteld met een jaar, maar nu is bevestigd dat de opening ook niet voor 2021 zal zijn.

 

Op 3 oktober 2019 kwamen de eerste trackdelen van de nieuwe achtbaan aan in het park, daarna ging het zeer snel vooruit. Heel de maand oktober bleven de trackdelen aan een snel tempo aankomen en eind oktober werd er begonnen met de bouwwerken voor het station. Op 3 december 2019 gingen de bouwwerken de hoogte in en in februari 2020 kwamen de treintjes aan in het park. In maart begon Flamingo Land met het testen van de achtbaan. Voor deze testen werd de trein door de track getrokken met kabels om te zien of deze overal goed zou doorkomen.

De opening van de nieuwe achtbaan bij de start van het nieuwe seizoen in 2020 leek dan ook zonder problemen gehaald te kunnen worden, maar toen brak de coronacrisis uit en sindsdien is het eigenlijk muisstil geworden rond het project. De feitelijke testritten hebben, een jaar na de eerste tests, nog altijd niet plaatsgevonden.

Er worden ook geen grote nieuwe werkzaamheden meer gespot bij de achtbaan. Daarnaast is er nog niets van de thematisering voorzien en moet de achtbaan nog eerst geschilderd worden vooraleer deze geopend mag worden, aangezien de achtbaan op de bouwvergunning een grijs/zwart kleurschema had in plaats van de huidige rode kleur.

Verder werd er ook nog geen marketingcampagne opgezet door het park om de nieuwigheid te promoten. Eerder werd op de parkmap de aankondiging voor een opening in 2021 weggehaald en werd er enkel nog “onder constructie” bij de achtbaan geplaatst. Ondertussen heeft het park bevestigd wat iedereen al lang vermoedde, de opening van de 10-inversion looping coaster is uitgesteld tot minstens volgend jaar. Het is de bedoeling dat de achtbaan dan zal openen voor het publiek, ook al is dat nog niet helemaal zeker.

 

De nieuwigheid is een 10-looper achtbaan die gebouwd werd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Het verhaal rond de desbetreffende rollercoaster is een grote soap, want de rollercoaster in kwestie heeft de voorbije 11 jaar rondgereisd over de hele wereld zonder opgebouwd te worden. Zo werd de achtbaan in 2011 aangekocht door een Braziliaanse pretpark, de trackdelen kwamen ter plaatse maar werden nooit opgebouwd. Later werden ze verscheept naar Maleisië maar eveneens werden die daar niet opgebouwd. Het opmerkelijke verhaal, dat leest als een roman, kan je hier ontdekken.

De rollercoaster voor Flamingo Land heeft een hoogte van 33 meter en zal een snelheid behalen van 85 km/u. In totaal is de achtbaan 875 meter lang en er zitten dus 10 inversies in de baan.

De achtbaan is zeer gelijkend met Colossus in Thorpe Park, die in 2002 opende en destijds het wereldrecord brak voor meeste inversies op een rollercoaster. Hiermee is de komst van de attractie op zich een opmerkelijke keuze van Flamingo Land, aangezien er nu twee gelijkaardige achtbanen in het Verenigd Koninkrijk staan.

Toch is de keuze ook begrijpelijk, want beide parken zijn 4 uur rijden van elkaar verwijderd. De meest voor de hand liggende reden is dat Flamingo Land de ‘derdehandsrollercoaster’ naar verluidt voor slechts 2,5 miljoen euro zou gekocht hebben. Een fractie van wat de nieuwprijs is, die geschat wordt op ongeveer 15 miljoen euro.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Flamingo Park