Pairi Daiza verwelkomt nieuwe diersoort

De Belgische dierentuin Pairi Daiza heeft twee nieuwe inwoners in het park. Het betreft een nieuwe diersoort, namelijk de muskusos. De dierentuin heeft twee vrouwtjes over laten komen van Zoo Krefeld in Duitsland. De dieren komen terecht in het verblijf van de wapiti’s. De wapiti’s krijgen dan weer op hun beurt een ander verblijf, waar dat is blijft nog even geheim.

 

Pairi Daiza, de grootste dierentuin van de Benelux, heeft een nieuwe diersoort erbij in het park. Het gaat hier om 2 vrouwelijke muskusossen die uit Zoo Krefeld uit Duitsland komen. Deze 2 dieren krijgen het verblijf van de wapiti’s, die op hun beurt dan weer verhuizen naar een andere geheime locatie in het park.

De muskusos is een holhoornige herbivoor uit Alaska, Canada en Groenland. De naam van het dier komt voort uit zijn kenmerkende muskusachtige geur. Daarnaast zijn dit kuddedieren en verplaatsen ze zich naargelang de seizoenen want ze gaan op zoek naar plaatsen met weinig sneeuw waar ze gemakkelijk aan voedsel geraken. Wie Ylvie en Malena, zoals de 2 muskusossen heten, wil bezoeken, zal de dieren vinden in The Land of the Cold, het gebied dat zich baseert op de meest noordelijke landen van de wereld.

 

Bron & foto’s: Pairi Daiza