Nieuwe ballonnenmolen geopend in Sprookjesbos Valkenburg

Het Sprookjesbos in het Nederlandse Valkenburg heeft sinds kort een nieuwe attractie. Het betreft een ballonnenmolen die de naam Calidius heeft gekregen.  De attractie is 10 meter hoog en komt uit de stal van SBF-VISA.

 

In het Nederlandse Valkenburg heeft het Sprookjesbos een nieuwe attractie geopend. De attractie is een ballonnenmolen van het type Air Balloons van het Italiaanse SBF-Visa. Er zijn 8 gondels waardoor er plaats is voor 32 personen. De attractie kreeg de naam Calidius wat “hete lucht” in het Latijn betekent. De attractie is tweedehands want het komt van een ander park. Het Sprookjesbos heeft de attractie wel volledig gereviseerd en opnieuw geschilderd met kleuren die passen bij het achtergrondverhaal van de attractie.

Het verhaal gaat over de achterkleinkinderen van een beroemde uitvinder die op een dag zijn schetsboek vinden. Hiermee gaan de kinderen aan de slag en maken ze enkele uitvindingen uit het boek na. Dit zou overigens niet de enige attractie worden met dit thema want er zouden al ontwerpen klaar liggen voor meer attracties.

 

Bron: Looopings

Foto: Sprookjesbos Valkenburg