Liseberg sluit 92 jaar oude attractie Virvelvinden

In 1929 opende de klassieke attractie Virvelvinden in het Zweedse Liseberg. Eind september sloot ze na meer dan 90 jaar dienst. De attractie moest plaatsmaken voor toekomstige nieuwigheden.

 

Na 92 jaar kiest Liseberg ervoor om de attractie Virvelvinden met pensioen te laten gaan, dit was na Radiobilarna de oudste attractie van het park. Al klopt het niet volledig dat dit de oorspronkelijke Virvelvinden is, de oorspronkelijke attractie werd in 1969 vervangen door een moderne versie gebouwd door Schwarzkopf. Speciaal voor het afscheid was de attractie op 25 en 26 september 2021 gratis te berijden en bleef ze zelfs een uurtje langer open.

 

Het is een echte klassieker waar we afscheid van nemen, maar soms is het nodig om ruimte te maken voor nieuwe attracties. De attractie wordt zorgvuldig ontmanteld, om de geschiedenis van Liseberg toch te bewaren. Wie weet duikt ze op de een of andere manier nog terug op in het park.

Nieuwigheden

Op de plek die vrijkomt, zouden in 2022 twee nieuwe attracties komen te staan, welke dit zullen worden is voorlopig nog geheim.

 

Bron en foto’s: Liseberg