Halloween 2021 in Pairi Daiza

Tussen 23 oktober en 7 november 2021 dompelt Pairi Daiza zijn bezoekers onder in een halloweensfeer waarin klein en groot zich kunnen uitleven. Een creatieve en wonderlijke Halloween, waarin de artiesten en legendes van het park in de schijnwerpers worden gezet. Een origineel programma met animaties en spektakels waarin de rituelen van het leven en de dood worden geïllustreerd.

 

Duizenden bloemen, kilo’s pompoenen, vogelverschrikkers, vriendelijke spoken, grappige vampieren, ondeugende heksen en geestige skeletten. Gedurende 20 dagen en 19 nachten trekken de tuinen van Pairi Daiza hun herfstkledij aan. De meer dan 7.000 dieren van de Tuin der Werelden nodigen alle mythische wezens en prachtig verklede bezoekers uit om langs de paden van het park te wandelen. Een vrolijke Halloween, die het park er nog feeërieker zal doen uitzien en die, op 23 en 24 oktober en van 30 oktober tot 7 november, elke dag de creaties en prestaties van 120 artiesten in de kijker zal zetten.

 

In totaal stelt Pairi Daiza voor Halloween 52 animaties of creatieve ruimtes voor. Ten opzichte van de vorige edities zijn dat 24 nieuwigheden! In dit rijke en originele programma wordt de nadruk met name gelegd op de creatie met 12 originele animaties en nooit geziene spektakels. Een wens van het park die uitkomt, na twee jaar coronacrisis die het land al te lang zijn artistieke expressie heeft ontnomen.

 

De Halloweenperiode zal ook het moment zijn waarop de bezoeker de vulkanen van de westelijke laaglandgorilla kan bewonderen wanneer zij opnieuw ontwaken! Er zijn al enkele dagen trillingen voelbaar. Misschien worden deze vulkanen opnieuw actief om het begin van de feestelijkheden kracht bij te zetten? Uiteraard worden onze dieren niet gestoord.

 

Halloween in Pairi Daiza, dat is ook voor de bezoekers de gelegenheid om tientallen abonnementen en toegangstickets tot het park te winnen. Vanaf 23 oktober kunnen alle bezoekers continu deelnemen aan vijf wedstrijden.

 

Halloween 2021 in Pairi Daiza, dat zijn:

 • 52 animaties of creatieve ruimten, 24 nieuwigheden waaronder 12 originele animaties en nooit geziene spektakels;
 • 120 artiesten per dag op 23 en 24 oktober en van 30 oktober tot 7 november;
 • 3 feeërieke mappingvideo’s, waaronder een nieuwe creatie op het meer dankzij een muur van water
 • Muziek en concerten met vijf verschillende bands gedurende elf dagen;
 • Mythische en originele decors en wezens, werken van lokale kunstenaars;
 • De twee vulkanen van Afrika in volle actie;
 • De deelname van Belgische en Franse circusscholen;
 • De Halloweenverrijkingen voor de dieren en duivelse gerechten in de 30 restaurants.

 

De vulkanen van de gorilla’s in volle actie (vanaf 23 oktober)

Vanaf 23 oktober kan de bezoeker in La Terre des Origines, een wereld die gewijd is aan de schoonheid van Afrika, zien hoe de vulkanen van de westelijke laaglandgorilla opnieuw wakker worden! Er zijn al enkele dagen schokken voelbaar en het zou best wel eens kunnen dat, na het vallen van de nacht, een stoom- en lichtspel de twee vulkanen van Afrika tot leven wekken. Spectaculaire beelden in het vooruitzicht!

 

Animaties vanuit het graf (op 23 en 24 oktober en van 30 oktober tot 7 november)

Voor Halloween zet Pairi Daiza de artiesten en de creatie in de kijker, met twaalf nooit geziene animaties. Vanaf 14 uur wandelen vreemde personages rond in het 75 hectare grote park. Reusachtige vogelverschrikkers, levende bomen, een koor van spookmonniken: zij brengen u choreografieën en gezangen uit het hiernamaals en ook een traditionele Afrikaanse dans, de dans van de doodskist.

 

De 3 Jeannes, marionetten van 2,5 meter hoog en levende doden in historische klederdracht, brengen de legende van het park tot leven. Volgens die legende rusten er 800 lijken van edellieden op het Domein van Cambron, niet ver van het stoffelijk overschot van de 300 monniken die in hun tuin begraven liggen, in volle grond.

 

In de Oasis stelt het duo Biscotte en Brioche een muzikaal en theatraal spektakel voor, voor klein en groot (toegankelijk vanaf 3 jaar).

 

Het gezelschap Pyronix stelt zijn nieuwe spektakel Ragnarok voor. Deze acrobaten en jongleurs zullen u doen duizelen door hun beheersing van het vuur en hun nooit geziene pyrotechnische effecten. In hun creatie staan de Vikingen centraal, tijdens een oogverblindende show van flamboyante effecten en een kolkende massa van vlammen en vonken.

 

Voor elke dag met animaties staan er bijna 120 artiesten klaar om de bezoekers van Pairi Daiza deze originele creaties voor te stellen.

 

Feeërieke videomappings (elke dag van 23 oktober tot 7 november)

De audiovisuele videoprojecties zijn niet meer weg te denken uit het halloweenseizoen van Pairi Daiza. Naast de twee symbolische plaatsen, namelijk de Toren van Cambron en de ruïnes van de Abdij, en ook de kinderboerderij, kunnen de bezoekers zich dit jaar vergapen aan een muur van water die opstijgt uit het meer (vlak bij de Izba). Deze nieuwe creatie op het water is een nooit geziene poëtische mapping, die volledig gewijd is aan de monsters uit de diepzee. Het is zonder enige twijfel een van de creaties in het park die u dit najaar zeker niet mag missen!

 

Concerten en acrobatie (op 23 en 24 oktober en van 30 oktober tot 7 november)

Dit jaar hult ook de grote koepel zich in halloweenkleuren. De koepel van Pairi Daiza is een overdekte ruimte van bijna 2000 m2. Gedurende drie weekends en de hele week van 1 tot 5 november, van 14 tot 18 uur, kunnen vampieren en acrobaten maar ook jongleurs van verschillende Belgische en Franse circusscholen, hier laten zien wat ze kunnen. In deze overdekte ruimte kunt u genieten van een gezinsanimatie die ook geschikt is voor de allerjongsten en die u tegelijk doet beven en dromen.

 

‘s Avonds wordt de koepel omgetoverd tot een ruimte die gewijd is aan muziek. Elf dagen lang zijn er concerten van vijf verschillende bands. Een veelzijdig programma dat alle oren betovert: het rockkoor Aequivox, de Mexicaanse band 4Cascabel, de hits van Freddie Mercury & co., gecoverd door Cover Queen, of G4 Band en de Celtic Seven.

 

Ook de dieren feesten mee (van 23 oktober tot 7 november)

In de Beste Zoo van Europa zullen uiteraard ook de 7.000 dieren de hele halloweenperiode lang meefeesten. Ook zij hebben recht op hun specifieke programma. De verzorgers maken menu’s en verrijkingen klaar voor hen, die in het teken staan van Halloween. Vleermuizen, olifanten, maki’s, gorilla’s, nijlpaarden, leeuwen, boszwijnen, stokstaartjes, Smullen maar!

 

Duivelse gerechten (van 23 oktober tot 7 november)

De chef van Pairi Daiza zal themagerechten en -menu’s voorstellen. Of ze nu geïnspireerd zijn op de recepten van vroeger of gemaakt zijn van pompoenen en vergeten groenten, iedereen zal ervan smullen.

 

Spots, foto’s en wedstrijden (op 23 en 24 oktober en van 30 oktober tot 7 november)

Om van de halloweenperiode een fantastisch feestmoment te maken voor zijn bezoekers, vallen er bij Pairi Daiza tientallen abonnementen en toegangstickets te winnen.

De bezoekers kunnen aan vijf wedstrijden deelnemen:

 • De traditionele wedstrijd waarbij u het gewicht van de pompoen moet raden is terug van weggeweest
 • De quiz over dieren die (ten onrechte) angst aanjagen, om meer te leren over de minder bekende dieren van het park

 

 • De verkleedwedstrijd waaraan alle bezoekers kunnen deelnemen die verkleed naar het park komen
 • De wedstrijd van de mooiste vogelverschrikker (zie verderop)
 • En tot slot de fotowedstrijd van mythische wezens en fotolocaties, waar de bezoekers de kans krijgen om foto’s te nemen naast reusachtige decors en mythische wezens; het zijn unieke werken van Belgische kunstenaars. De draak, de weerwolf, de heksenketel, doodskisten uittesten, het Lichtspook of de Pandalloween van de affiche 2021: wie is uw favoriet?

 

Voor de wedstrijd van de mooiste vogelverschrikker worden de deelnemers uitgenodigd om hun vogelverschrikker van 18 tot 31 oktober aan het onthaal neer te zetten. De halloweenvogelverschrikkers zullen in het park worden geplaatst en deel uitmaken van het decor 2021. Wij geven het publiek de kans om origineel uit de hoek te komen maar tegelijk ook de geest te respecteren van Halloween in Pairi Daiza, bedoeld “voor elk publiek”.

 

Halloween in Pairi Daiza, van 23 oktober tot 7 november. Tijdens de weekends en van 30 oktober tot 7 november zal het park geopend zijn tot 21u30.

Dit jaar is Pairi Daiza geopend tot 9 januari 2022.

Het volledige programma en alle openingsuren vindt u op: www.pairidaiza.eu