Fotoalbum: Fiabilandia & Luna Farm – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Luna Farm

Luna Farm maakt deel uit van FICO Eataly World, dat wordt omschreven als “het grootste agri-park ter wereld”. Een locatie die landbouw en voedselproductie, marketing en educatie samenbrengt. Het acroniem FICO staat voor “Fabbrica Italiana Contadina”, wat het Italiaans is voor boer/landbouwfabriek. De term is ook een woordspeling. In het Italiaans betekent FICO “vijg” of in spreektaal betekent het “cool”. Luna Farm heeft met Formula Farm een achtbaan in huis, nl. een Spinning Coaster van Zamperla.

Fiabilandia

Fiabilandia is dan wel niet het meest gekende pretpark van Italië, elke doorwinterde rollercoasterfanaat zal het park kennen van de achtbaan Valle degli Gnomi, de moeder der Big Apple achtbanen. Dit is een super lange achtbaan in Big Apple stijl waarop alle traditionele en hedendaagse Big Apple achtbanen zijn geïnspireerd. Daarom is deze rollercoaster dan ook een must-do voor elke credithunter. Maar genoeg gepraat over Valle degli Gnomi. Fiabilandia heeft ook nog 3 andere achtbanen met de wilde muis achtbaan SpaceMouse, de Preston & Barbieri familieachtbaan Red Mountain en Miniera d’Oro Del West, een custom Big Apple achtbaan, of betergezegd een trans-appel, die zich uit als mijn trein achtbaan.