Dinosaurussen verlichten de winter in ZOO Planckendael

Dit jaar mag het licht weer aan! We stonden in 2020 helemaal klaar, maar in de donkere coronatijden konden we je niet inpakken met onze warme lichtfestivals. Deze winter is het eindelijk zover: 78 dinosaurussen staan klaar om je deze winter – volledig veilig en coronaproof – te verwonderen met een warme gloed van licht en kleur!

 

 

Een Tyrannosaurus Rex torent boven alle bezoekers uit. Naast de wandelpaden zie je plots twee Velociraptors opduiken en ben je nog net op tijd om een kleintje uit zijn ei te zien kruipen. Tegelijkertijd houdt bovenop de boot aan de bonobo’s een stel dinosaurussen de bezoekers in de gaten.

Dieren zal je in ZOO Planckendael niet zien tijdens de wandeling van 1,5 uur, maar dinosaurussen zijn er des te meer. In het totaal hebben meer dan honderd Chinese kunstenaars maar liefst 66 composities, met 360 lichtobjecten uit 68 ton staal voorzien. Om alles zo magisch mogelijk te maken, is het lichtfestival goed voor wel 11.000 meter aan energie-efficiënte lichtkabels en 18.000 meter satijn in de meest uiteenlopende kleuren.

ZOO Antwerpen achterna

“Al enkele jaren zagen we in ZOO Antwerpen hoeveel mensen genoten van onze lichtfestivals. De unieke traditionele Chinese manier waarop mensen mekaar geluk en alle goeds wensen op het einde van het jaar, wilden we ook hier verderzetten. Dat wilden we maar al te graag eens uitproberen in ZOO Planckendael”, zegt Ilse Segers.

Het zijn nochtans geen gemakkelijke tijden geweest voor de dierentuin. “We hebben ons park twee keer voor een lange tijd moeten sluiten tijdens de coronacrisis. Ook in onze samenleving viel alles stil en was licht en gezelligheid plots geen vanzelfsprekendheid meer waardoor we het lichtfestival hebben moeten annuleren. Maar we geven niet op! We gaan er dit jaar opnieuw tegenaan en halen alsnog de verloren tijd in. De kunstwerken lijken wel een magische lichttherapie die kunnen helpen om eindelijk die donkere periode achter ons te laten.”

 

Mee met zijn tijd

Wie graag Dinolights bezoekt, mag dan ook met een gerust hart een ticket boeken. ZOO Planckendael blijft enkel qua thema plakken in het verleden, maar is volledig mee met de huidige tijden. Het park ging tot het uiterste om alles tot in de puntjes coronaproof te maken.

“Dankzij tijdssloten kunnen wij de bezoekers maximaal spreiden en zijn er nooit te veel gegadigden in het park. Iedereen volgt uiteraard een vaste route in openlucht”, verduidelijkt Ilse Segers.

Bezoekers hoeven niet bang te zijn van hongerige dinosaurussen, maar ook niet van hongerige magen. Tijdens de wandeling tussen, naast, onder en langs de imposante lichtobjecten kunnen de bezoekers genieten van een hapje en een drankje in de Bonobo en de Ooievaar. Hartige maaltijden en zoete desserts staan allemaal op het menu: het recept voor een zeer geslaagde én smakelijke avondwandeling.

 

Opmerkelijke cijfers

  • 66 composities
  • 360 lichtobjecten
  • 68 ton staal
  • 18.000 meter satijn
  • 11.000 meter energie-efficiënte lichtkabels

 

Praktisch

Dinolights loopt van 3 december tot en met 16 januari 2022 in ZOO Planckendael. (24 en 31 december uitgezonderd). Bezoeken kan tussen 17.15 en 21.15 uur. Reserveer jouw tijdsslot op www.zooplanckendael.be.