Boudewijn IJspiste gaat na twee jaar weer open

Boudewijn Seapark opent zijn overdekte ijspiste terug op zaterdag 30 oktober 2021, de 1ste dag van de herfstvakantie. Vorige winter kon het schaatsseizoen niet opstarten, de piste moest verplicht sluiten wegens de corona pandemie. De start van het laatste schaatsseizoen dateert van 18 oktober 2019.

 

Tijdens de verplichte sluiting werden de gebouwen van de Boudewijn IJspiste sinds februari 2021 omgevormd tot vaccinatiecentrum voor Brugge. Eind vorige week verhuisde het vaccinatiecentrum, waardoor de ijspiste terug vrij is. Het is nu alle hens aan dek om alles weer op orde te krijgen voor een nieuw schaatsseizoen. De machines staan al bijna 2 jaar stil en moeten uitvoerig getest worden. De vloer wordt eind deze week bevroren. Vanaf volgende week start het park met het leggen van het ijs, om tegen 30 oktober klaar te zijn. Het leggen van ijs duurt gemiddeld 10 dagen. Boudewijn Seapark kreeg al veel positieve reacties op de heropstart van de piste. Scholen en jeugdbewegingen zijn blij dat ze weer een leuke, sportieve activiteit kunnen inplannen. Het park hoopt dat de individuele bezoekers ook massaal opnieuw de weg zullen vinden naar de Boudewijn IJspiste vanaf de herfstvakantie.

 

 

De ijspiste heeft jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers. De overdekte ijspiste heeft olympische afmetingen van 30 m² op 60 m² (of een oppervlakte van 1.800 m²) en bestaat al sinds 1969.

Tijdens de herfstvakantie zal de ijspiste dagelijks open zijn van 11.00 uur tot 17.30 uur, alsook op vrijdag en zaterdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Na de herfstvakantie is de piste open voor publiek op woensdag (14.00 uur – 17.30 uur), vrijdag (20.00 uur – 22.00 uur), zaterdag (14.00 uur – 17.30 uur) en zondag (10.00 uur – 12.00 uur en 14.00 uur – 17.30 uur). Doordeweeks is de piste beschikbaar op reservatie voor scholen en groepen.

 

Meer info en reserveringen: https://www.boudewijnseapark.be/park/schaatsbaan/