Uitgelicht: London City Coaster – Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

De grootste achtbaan van het Nederlandse Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe is London City Coaster. Deze achtbaan arriveerde in 2017 in het park na een leven op de kermis en in twee andere pretparken.

 

 

London City coaster is de grootste achtbaan van het Nederlandse Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe. Deze achtbaan kocht het park van kermisreiziger Buwalda, nadat die er enkele jaren mee over de Nederlandse kermissen trok. Maar de achtbaan heeft nog een verder verleden.

London City Coaster werd voor het eerst geopend in het Engelse pretpark Spanish City Amusement Park. Hier ging de baan door het leven als Cyclone en bleef ze staan tot 2000, het jaar waarin het park gesloten werd. In 2004 dook ze op in het Engelse pretpark Lightwater Valley, waar ze tot 2008 gekend was als Grizzly Bear. Nadien kwam ze in handen van Buwalda.

De achtbaan werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Pinfari.