Europa-Park klaar voor spannende nazomer vol nieuwigheden

Nu de zomer langzaam ten einde loopt en we hopelijk nog een mooie Oudewijvenzomer tegemoet gaan, is bij Europa-Park en het bijbehorende resort alles in gereedheid gebracht voor een spannende nazomer. De afgelopen periode zijn veel nieuwe zaken toegevoegd en voor het eerst in de geschiedenis zal het attractiepark doorlopend geopend blijven tot 9 januari 2022.

 

Europa-Park: pompoenen en kerstbomen

Het park zal dit najaar een paar keer van kleed wisselen. Vanaf 2 oktober staat alles in het teken van Halloween. Het hele park kleurt oranje als het versierd wordt met zo’n 180.000 pompoenen, 15.000 chrysanten, 5.000 maïsplanten en 3.000 strobalen. Het park en de shows zijn dan een beetje griezelig, maar voor jong en oud nog steeds gezellig. We noemen dat ‘grie-zellig’! Echte horror-fans kunnen dit jaar weer op geselecteerde avonden terecht bij de Horror Nights – Traumatica. Op 8 november gaat HALLOWinter van start en duurt tot 27 november. Normaal gesproken zou Duitslands grootste attractiepark in deze periode gesloten zijn, maar blijft dit jaar open voor iedereen die niet kan kiezen tussen pompoenen en kerstbomen. Alle attracties zijn gewoon in bedrijf uitgezonderd Atlantica SuperSplash en Fjord Rafting (vanwege de ombouw voor de winteropenstelling). HALLOWinter loopt vloeiend over in het populaire winterseizoen dat zal duren tot 9 januari 2022. Nieuwigheden zijn er in het park volop. Vorig jaar is de compleet nieuwe attractie Piraten in Batavia geopend, dit jaar presenteert het park enkele nieuwe shows en een nieuw virtual reality-avontuur op achtbaan Alpenexpress.

 

Rulantica: nu ook buiten volop waterplezier

Het in 2019 geopende waterpark Rulantica werd vorig jaar reeds uitgebreid met sauna- en relax-afdeling Hyggedal. Dit jaar werd een gigantische toevoeging in het buitengebied gerealiseerd. Daar verrees een bijzonder gethematiseerd glijbanen-bastion met 10 verschillende glijbanen en meer dan 100 speelmogelijkheden: Svalgurok. Voor de allerkleinsten opende waterspeelplaats Snorri Strand en in het binnengedeelte werd een bassin toegevoegd waarin je nu met een VR-bril onderwater avonturen kunt beleven. Rulantica is altijd al het gehele jaar geopend.

 

YULLBE: nieuwe virtuele avonturen

VR-experience YULLBE heeft sinds kort een eigen locatie naast themahotel “Krønasår”. Met virtual reality beleef je hier avonturen die je niet voor mogelijk houdt. Je kunt er onder andere tegen muren omhoog lopen, door kunstwerken lopen en reizen door de tijd. Er zijn in totaal zes verschillende avonturen, vijf als GO- en één als PRO-versie. In het eerste geval ben je behalve met een bril ook uitgerust met handtrackers en in PRO-versie is sprake van ‘free roaming full body-tracking’. In dat geval draag je een VR-helm, een rugzak en hand- en voettrackers, zodat je je compleet vrij in de virtuele wereld kunt bewegen.

 

Themahotels: overnachten in (Europese) stijl

De zes themahotels van Europa-Park vormen de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de parken. Hier is de afgelopen periode ook behoorlijk geïnvesteerd. Sinds het najaar van 2020 beschikt het nieuwe hotel “Krønasår” bijvoorbeeld ook over een eigen wellness- en fitness-afdeling. Hoewel het pal naast het waterpark Rulantica ligt krijgt het volgend jaar ook nog een eigen zwembad en extra suites.

 

Camping: nu ook vooraf te reserveren

Voor gasten die liever met de caravan, camper of tent eropuit trekken beschikt Europa-Park over een eigen camping. Nieuw is dat men hier niet meer op de bonnefooi kan aankomen. Om iedereen een staanplaats te garanderen is een reserveringssysteem ingevoerd. Hiermee konden al de huifkarren, blokhutten en tipitenten van het Camp Resort geboekt worden.

 

Alle nieuwigheden zijn ook terug te vinden op de nieuwe website die nu ook compleet in het Nederlands beschikbaar is. Bovendien is de algemene informatie eveneens terug te lezen in de nieuwe Nederlandstalige brochure.

 

Voor een bezoek aan het Europa-Park Resort dienen gasten momenteel te beschikken over een reserveringsbevestiging of een ticket op datum. Voor toegang is de 3G-regeling van toepassing. Op www.europapark.de/info2021 staan de details over hoe men kan bewijzen dat men getest, genezen of gevaccineerd is. In de attracties, wachtrijen en overdekte ruimtes dient een mondmasker gedragen te worden. In het waterpark geldt deze plicht tot aan de kleedkamers.