Fotoalbum: Festyland – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

Fotoalbum: Festyland

Festyland is een charmant regionaal pretpark in Normandië. We waren aangenaam verrast door haar charme, thematisering en gezelligheid. Zo waren we meteen alle drie erg blij dat onze jacht naar achtbanen ons dit leuke parkje deed ontdekken.

Over achtbanen gesproken… Hier in dit park staan twee achtbanen die gebouwd werden door Soquet. De Franse fabrikant bouwt meestal niet de spectaculairste achtbanen, maar wat er fijn is aan de fabrikant is dat ze altijd een unieke lay-out maken, waardoor twee achtbanen van deze fabrikant nooit hetzelfde zijn.

De kleinste van het park is Drakkar Express, deze werd gebouwd in 1997 en geeft niet echt een bijzondere rit weg. De tweede achtbaan van het park heeft de naam 1066. Zou dit de enige achtbaan in de wereld zijn die alleen cijfers als naam bevat? Ik kan er alvast geen andere bedenken… Deze achtbaan was echt wel de topattractie van het park en een heuse verrassing in de positieve zin. In tegenstelling tot de grote treinen had deze achtbaan kleine treintjes van 12 personen. De rit loopt via een kasteel en levert heel wat airtime op! Wat een bescheiden toppertje is dat.

Andere attracties die zeker nog de moeite waart zijn om te vermelden zijn de vrijevaltoren, de frisbee-attractie, de spinning raft en de Air Race. Ook een piratenschip en Disk’O attracties staan in het park.