Southport Pleasureland heeft plannen voor een nieuwe Zamperla-achtbaan

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland heeft voorbije week een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een gloednieuwe permanente achtbaan. De achtbaan zou het bekende gekloonde Thunderbolt-model van Zamperla worden. Wanneer de achtbaan zou openen voor het publiek is nog niet bekend.

 

Southport Pleasureland, een pretpark gelegen vlak aan de kust van Southport in Engeland, heeft kennelijk grote plannen. Vorig jaar maakte de parkeigenaar Norman Wallis reeds bekend dat hij de komende jaren fors wilde uitbreiden nadat hij een huurcontract van 50 jaar tekende voor het park. Nu lijkt het erop dat Wallis ondanks de pandemie met deze plannen verder gaat en dat er zelfs in de nabije toekomst een grote, permanente achtbaan wordt gebouwd in het park. Voorbije week is immers een bouwaanvraag opgedoken waarin staat dat Southport Pleasureland een 35 meter hoge achtbaan wil bouwen.

Op de bouwaanvraag is vrij duidelijk te zien dat het om een Thunderbolt-achtbaan van de Italiaanse fabrikant Zamperla gaat, die recentelijk een nieuwe naam kregen: Lightning Coaster. Van het standaardmodel, de zogenaamde Layout 01, zijn al drie identieke klonen ter wereld te vinden: in Luna Park (New York, VS), Park at OWA (Alabama, VS) en Gyeongnam Mason Robotland (Changwon, Zuid-Korea). Dit model is 35 meter hoog, 681 meter lang en bereikt een topsnelheid van 90 km/u. De achtbaan is helemaal achter in het park ingetekend, vlak naast de grote baan en de zee, waarschijnlijk om zowel de eyecatcher vanop de weg te zijn als een prachtig uitzicht over de zee te bieden.

 

Op de bouwaanvraag staat vermeld dat de baan oranje baandelen en witte supports gaat krijgen, maar deze kleuren zijn momenteel nog onder voorbehoud. Ook wordt gesproken dat de komst van de achtbaan zes nieuwe medewerkers (ride operators en ingenieurs) zal vragen, wat weer goed is voor de lokale economie. Het park wil met de komst van de nieuwe achtbaan hun aanbod verder uitbreiden, de reputatie van Southport verbeteren en tevens meer bezoekers trekken. Wanneer de nieuwe achtbaan moet openen, is nog niet bekend.

 

Bron en foto’s: standupforsouthport.com, rcdb.com, Zamperla