Fotoalbum Zuid Franse trip dag 8: Van piraten tot parken met Magic in de naam

Onze achtste dag in het Zuiden van Frankrijk begonnen we in het kleine parkje Piratland, waarna we onze dag verderzetten in Parc Spirou om via Magic Park Land en Funny Land te eindigen in Magic World. Een dag vol piraten, stripfiguren en parken met Magie in de naam dus.

 

Piratland

Piratland is een klein pretparkje met enkele attracties dat niet ver gelegen is van Parc Spirou dat we later op de dag zouden bezoeken. Piratland is een typisch kinderparkje met attracties als een Frog Jumper, schommelbootje, zweefmolen, tal van springkastelen en een kleine achtbaan. Train de la Mine is een Single Helix coaster van SBF Visa Group.

Magic Park Land

Magic Park Land is een park gelegen in een bergachtig gebied. De attracties staan dan ook verspreid doorheen de bomen en bergen. In het park zouden we drie achtbanen aantreffen waarvan Strom de eerste was. Deze creatie van Pinfari is meteen ook de grootste van het park. Verder staat hier de Spinning Wild Mouse Formula 1, die tijdens ons bezoek de nodige pannes had. Een van die pannes zorgde er zelfs voor dat we deze bijna zouden missen. De operator vertelde ons namelijk dat de baan niet meer zou openen die dag en aangezien het al bijna vijf uur was besloten we het park te verlaten, maar toen we wegreden zagen we de baan plots weer in beweging komen en reden e snel terug om toch deze credit op onze teller te zetten. De derde achtbaan was Shark Trip, een kinderachtbaan met dubbele helix van SBF Visa Group. De reden dat Themeparkfreak Bob uitkeek naar dit park waren niet enkel de achtbanen, maar de Huss attractie Rainbow, die in mijn geheugen een stevige rit zou weggeven, zoals ik vroeger zo van hield in Bobbejaanland. De rit was dan misschien net wat softer dan ik had gehoopt, toch was het bijzonder leuk deze te kunnen doen.

Funny Land

Na opnieuw een autoritje belanden Themeparkfreaks Bob en Benjamin op hun achtste dag van de Zuid Franse trip in Funny Land. Een soort vaste kermis / parkje met enkele attracties. De reden dat we hier stopten was Crazy Chenille, een Big Apple achtbaan. Verder stonden hier enkele kinderattracties en trampolines.

Magic World

Magic World werd de eindhalte op de achtste dag van de Zuid Franse trip die Themeparkfreaks Bob en Benjamin maakten. Drie achtbanen zouden we hier kunnen toevoegen aan onze teller. De meest spectaculaire is Banzai die wordt uitgebaat door de exploitant Bonneau. Banzai is een meer dan uit de kluiten gewassen soort Butterfly op steroïden. De andere achtbanen van het park zijn een Wilde Muis achtbaan met de naam Mouse Coaster en Magic Pomme, een Big Apple achtbaan. Wie hier thrill zoekt kan terecht in een Polyp, Afterburner, Break Dance en Rotor attractie.

Lunapark Fréjus

De laatste stop op een drukke credithunt dag werd Lunapark Fréjus. Lunapark Fréjus is een van de grotere lunaparken die het Zuiden van Frankrijk rijk is. De grootste daarvan is de looping coaster Magic Mountain. Een extra lange rit kregen we op Tokaido Express, een powered coaster van Mack Rides . De andere achtbanen van het park zijn de Crazy Mouse, een Reverchon Spinning Wild Mouse en Train Gourmand, een Big Apple achtbaan met mijntreinkarretjes.