Fotoalbum: Franse trip dag 1: Royaume Enfants Draveil en Au Paradis des Enfants

Op de eerste dag van hun Franse trip, die Bob en Benjamin tot het zuiden van dit land zou brengen hielden ze eerst halt in La Mer de Sable en Babyland-Amiland. Vervolgens bezochten ze nog enkele kleinere parkjes en een kermis.

 

Royaume Enfants Draveil

Royaume Enfants Draveil is een zeer klein kinderpretparkje in het Franse Draveil. In dit park vind je voornamelijk heel wat springkastelen maar ook enkele attracties waaronder een Kangoojump, vrijevaltoren en kinderachtbaan. Deze achtbaan draagt de naam Souris Aventure en is van het type Big Apple.

Au Paradis des Enfants

Au Paradis des Enfants is een parkje gelegen in een stadspark in het Franse Trappes. In dit parkje stonden enkele springkastelen opgesteld en je vond er een tiental kinderattracties waaronder een zweefmolen. Themeparkfreak Bob en Benjamin hielden hier vooral halt om plaats te nemen in de Big Apple achtbaan Chenille.

Fête dés Loges – Saint-Germain-en-Laye

Om hun coastercounter nog wat extra aan te spijzen hielden Themeparkfreak Bob en Benjamin halt in Saint-Germain-en-Laye. Op deze kermis konden ze twee achtbanen ontdekken. De grootste was zonder twijfel de geweldige Jet Star van Montalétang , een creatie van Schwarzkopf. Ook stond er de Roller Coaster van Lapère Richard. Belgische kermisfans herkennen deze waarschijnlijk nog van de tijd dat deze door België reisde onder Bufkens. De tweede achtbaan was een kleiner exemplaar, namelijk de Speedy Gonzales van Jacquier. De kermis werd verder aangevuld met heel wat grootvermaak.