Bouw Plopsa Station Antwerp vordert gestaag

De verbouwing van Comics Station naar Plopsa Station gaat voort. Intussen werd de Sidewinder uit het assortiment van Moser Rides opgebouwd en doen de Studio 100 figuren steeds meer hun intrede.

 

Nadat Comics Station Antwerpen in 2019 zijn deuren moest sluiten werd er begin dit jaar begonnen aan het 4de Plopsa park van het land. In het nieuwe park zullen de Belgische stripfiguren uit het oude indoorpark vergezeld worden door karakters uit de Studio 100-stal.

Hoewel het meeste van het park onder de grond zit en daardoor de werken moeilijk te volgen zijn, werd inmiddels de verwachte Sidewinder opgebouwd. Deze minifrisbee van het Italiaanse Moser Rides staat in de oude inkomhal van het park die vroeger enkel een speeltuig bevatte. Een vergelijkbaar exemplaar staat ook in Plopsa Coevorden.

Verder zien we dat aan de buitenkant van het park, in de stationshal, de Studio 100-figuren zoals Bumba, Wickie de Viking en Heidi hun plekje hebben gevonden. Daarnaast kreeg het oude restaurant aan de buitenkant reeds een glamoursausje in Plopsa-stijl.

Een openingsdatum is momenteel nog niet bekend.