Bouw La Liga restaurant in PortAventura World gaat de hoogte in

Vorig jaar kondigde PortAventura World in samenwerking met La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie, een nieuwe investeringsreeks aan. In totaal zal een slordige 150 miljoen euro geïnvesteerd worden verspreid over drie fases. Aan de eerste fase, een nieuw themarestaurant, wordt inmiddels volop gewerkt.

 

Het nieuwe themarestaurant ligt op de grote entreelaan net voor het inkomstplein van PortAventura World, waar de ingangen van PortAventura Park, Ferrari World en Caribe Aquatic Park zich bevinden.

De nieuwe horecalocatie krijgt de naam TwentyNine’s, een verwijzing naar het jaar 1929. Het jaar van de eerste La Liga-competitie. Het restaurant wordt door het park omschreven als “een innovatief restaurant waar sport een andere dimensie krijgt.”

Op bouwfoto’s van onze redactie is te zien dat de bouw van het restaurant inmiddels de hoogte is ingegaan.

Voor de eerste fase is een investeringsbudget van 10 miljoen euro voorzien. Naast het restaurant ontwikkeld het park in een interactieve ervaring met de naam “The Beat Challenge” waarin gebruikers een eigen avatar kunnen maken en deelnemen aan een competitie over de hele wereld.

In een tweede fase staat er een nieuwe attractie gepland in het thema van de Spaanse voetbalcompetitie om uiteindelijk, in fase drie, een vierde park uit de grond te stampen voor een budget van 100 miljoen euro.

Een openingsdatum voor het restaurant is nog niet gekend.