Plopsa Coo opent komende zaterdag opnieuw de deuren

Vorige week woensdag en donderdag werd ook Plopsa Coo hard getroffen door het noodweer. De beelden van de beroemde watervallen van Coo en de Amblève die ver buiten z’n oevers trad gingen de wereld rond. Na een week dag en nacht schoonmaken en herstellen kan Plopsa Coo aanstaande zaterdag, 24 juli, opnieuw de deuren openen.

De moed zakte de werknemers van Plopsa Coo vorige week in de schoenen toen ze moesten toekijken hoe het water ‘hun’ park overspoelde. Op woensdagnamiddag werd het park gesloten en geëvacueerd omdat op dat moment vooral de parking dreigde onder te lopen. Donderdagochtend bleek echter dat het verwoestende water ook andere delen van het park volledig had ingenomen. Beelden werden meegesleurd en attracties, winkels en restaurants onder water gezet. Na de lange sluitingsperiode omwille van de coronacrisis vreesden ze bij Plopsa dan ook opnieuw voor een langdurige sluiting. “Onze mensen wilden er alles aan doen om zo snel mogelijk terug open te zijn. Wat we gezien hebben was ongelooflijk, techniekers en werknemers uit onze andere parken kwamen meehelpen en allen samen zorgden ze ervoor dat het park in het weekend al volledig schoon was gemaakt. Daarna konden alle technische installaties nagekeken en waar nodig hersteld worden. Een huzarenstukje, maar ondanks alle verschillende nationaliteiten en dankzij onze gedreven parkmanager zijn ze er toch in geslaagd.”, aldus een trotse Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Minuut stilte
Plopsa mocht vanuit z’n bezoekers, partners en relaties in binnen- en buitenland veel steunbetuigingen ontvangen. “Dat heeft ons enorm ontroerd.”, vertelt Steve. “We kennen de regio zeer goed en veel getroffen families zijn abonnees of vaste bezoekers. Veel van die mensen zijn al hun bezittingen of zelfs hun dierbaren kwijt, dat is nog veel erger dan de materiële schade bij ons.” Afgelopen dinsdag werd er ook in alle Plopsa-parken klokslag 12u één minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Plopsa zal in al z’n communicatie ook verwijzen naar de overkoepelende steunactie van Het Rode Kruis om mensen in de regio te helpen.