Achtbaan Gotham in Parc d’Attractions Marseillan-Plage maakt testritten

Het Zuid-Franse pretpark Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote nieuwe loopingcoaster. Terwijl de bouwwerkzaamheden in razend tempo de hoogte ingingen, zijn ondertussen de testritten volop aan de gang. De precieze openingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

 

Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote achtbaan. Het gaat om een dubbele looping coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari die tot vorig jaar door het leven ging als Tornado in het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park.

De achtbaan is 24 meter hoog en bereikt een snelheid van 72 km/u. De rollercoaster die in 1998 gebouwd werd had 3 inversies, maar de kurkentrekker werd in 2006 vervangen door een zwaar gekantelde bocht. Sindsdien blijven als grootste troeven de twee verticale loopings over.

 

Vanaf nu zal Tornado door het leven gaan als Gotham, passend bij de nieuwe zwarte kleur die de trackdelen van de achtbaan gekregen hebben. De werken gingen de afgelopen maanden in een razend snel tempo vooruit. Ondertussen is het park volop bezig met het testen van de achtbaan. Het lijkt er op dat het niet meer lang zal duren voor deze geopend zal worden.

 

 

Video: Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs