Zandsculpturenfestival in teken van F.C. De Kampioenen

Deze zomer is er terug een Zandsculpturenfestival aan onze Belgische kust. Dit jaar is het thema van dit evenement F.C. De Kampioenen. Ook de locatie is gewijzigd want het Zandsculpturenfestival gaat door in de gemeente Westende.

 

Van 1 juli tot 12 september kan je opnieuw genieten van het Zandsculpturenfestival aan de Belgische kust. Dit evenement vol met beelden gemaakt uit zand gaat dit jaar voor het eerst door in Westende. De stad Oostende waar het evenement voorgaande jaren steevast georganiseerd werd had geen interesse meer doordat de organisatie dit jaar geld vroeg. Vroeger betaalde de organisatie zelfs aan de stad Oostende om dit te mogen organiseren. De gemeente Middelkerke wilde dit evenement wel graag organiseren, waardoor we dit jaar kunnen genieten van bekende scenes uit Vlaanderens populairste serie ooit in Westende, een deelgemeente van Middelkerke.

Dat het thema dit jaar F.C. De Kampioenen is , is niet toevallig. Het is namelijk een eerbetoon aan Johnny Voners. De acteur die jammer genoeg vorig jaar overleed en bijna 30 jaar de rol van Xavier Waterslaeghers op zich nam, wordt tijdens deze editie in de bloemetjes gezet. Uiteraard zullen de rest van De Kampioenen ook in zand nagemaakt worden.

Alle sculpturen zijn al gemaakt behalve een. Voor de allerlaatste sculptuur loopt er nog een wedstrijd. Op de website van het Zandsculpturenfestival kun je een document downloaden waarop je een schets kunt maken. Op die schets moet je een locatie/tafereel uit de serie schetsen. De organisatie kiest uit 1 van die schetsen zijn favoriet en zal dit nabouwen in zand. Inzenden kan nog tot 15 juni.

De algemene prijs voor een kaartje is € 12,50. Kinderen van 4 tot 17 jaar betalen € 10,50. Inwoners van Middelkerke krijgen € 2 korting. Er wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen, hiervoor krijg je zelfs 50% korting op je ticket. Wie toch met de auto komt, kan het best parkeren in Parking Badenlaan.

 

Bron: Website Zandsculpturenfestival, Vrt

Foto: Zandsculpturenfestival/ De kampioenen facebookpagina