Fun Spot America Atlanta kondigt nieuwe RMC-achtbaan aan

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta heeft compleet onverwacht een samenwerking aangekondigd met de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. De nieuwe achtbaan die meteen een recordinvestering is voor Fun Spot America zal in 2022 geopend worden.

 

Fun Spot America Atlanta in de staat Georgia is het jongste pretpark van de Fun Spot America Theme Parks groep en werd overgekocht in 2017 toen het nog de naam Fun Junction USA had. De andere twee parken van de groep zijn Fun Spot America Kissimmee en Fun Spot America Orlando die beide in de staat Florida gelegen zijn.

 

Nieuw rollercoaster design:

Fun Spot America heeft nu aangekondigd zwaar te gaan investeren in hun nieuwste pretpark. De eerste van vele nieuwe attracties wordt een achtbaan die gebouwd zal worden door Rocky Mountain Construction (RMC). Volgens het park zal de achtbaan zo groot worden dat bezoekers zullen zeggen “wow wat een grote achtbaan!”.

Ook interessant is dat Fun Sport America spreekt van een “nieuw rollercoaster design proces”. Het lijkt hier dus eerder om een achtbaan te gaan met een custom lay-out, die speciaal op maat van het park gebouwd zal worden.

 

Hybride Coaster:

In de loop der jaren is RMC bekend geworden door de transformatie van oude houten achtbanen in nieuwe hybride rollercoasters. Hierbij wordt er een stalen IBox-track over de houten supports geplaatst waardoor er allerlei bijzondere elementen gebouwd kunnen worden zoals inversies en bizarre bochten.

Een dergelijke ombouwproject zal het alvast niet worden aangezien Fun Sport America Atlanta geen houten achtbaan heeft om omgevormd te worden naar een hybride rollercoaster. RMC zou wel een dergelijke achtbaan van grond af aan kunnen opbouwen zoals ze met Zadra in Energylandia gedaan hebben

RMC stelde onlangs ook een familiale versie van hun hybride achtbaan voor, ook dat is dus een optie. Dit zou een mooie investering zijn voor het park, al past een familieachtbaan natuurlijk minder goed bij de aankondiging dat het om een grote achtbaan en de grootste investering uit de geschiedenis van de groep zal gaan. Daarnaast zou een familie hybride achtbaan ook in schril contrast staan met de grote hybride RMC achtbaan die terug te vinden is in het nabijgelegen pretpark Six Flags Over Georgia.

 

Single Rail Coaster:

Een andere grote mogelijkheid is een Single Rail Coaster met Raptor Track. Een achtbaan type dat speciaal ontworpen werd voor kleinere pretparken zoals Fun Sport America Atlanta. Een dergelijke coaster zou dan ook gemakkelijk compact gebouwd kunnen worden en over andere attracties gaan zoals de kartbaan in het park.

Als Fun Sport America Atlanta echt groots wil uitpakken is er ook nog de mogelijkheid dat ze de grotere versie van de Raptor Track kiezen, dit zou dan de allereerste Single Rail Coaster kunnen worden met de T-Rex Track. Dit is een doorontwikkelde versie van de Raptor Track speciaal gericht voor grotere achtbanen en waarop ook grotere treinen kunnen rijden.

 

Thema:

John Arie Jr., CEO van Fun Spot America verteld: “We zijn verheugd om onze samenwerking met RMC aan te kondigen, omdat we houden van hun wereldberoemde achtbanen, hun familiebedrijf en hun mentaliteit, en omdat we weten dat dit perfect past bij de Fun Spot-familie. We kunnen niet wachten om het uiteindelijke project te zien en de enorme positieve impact die het zal hebben op het park de komende jaren.”

Fun Spot America heeft nog geen verdere details bekend gemaakt over de coaster en daardoor blijft het dus nog even raden wat we juist kunnen verwachten. Maar het park vertelde wel al iets over het thema. Ze zijn namelijk op zoek naar een sponsordeal met een grote sportclub in Atlanta waarrond de achtbaan zal draaien.

 

Bron: Fun Spot America Atlanta